Στην εικόνα βλέπετε το τρέχον Ford Focus RS.

Το μελλοντικό Ford Focus RS θα «ηλεκτριστεί»

2.125 Επισκέψεις στο άρθρο (28/8/2019)

Η Ford έχει παρουσιάσει τη νέα γενιά του Focus και τους Focus ST και πλέον απομένει κάποια στιγμή να κάνει τα ίδιο και για το πιο ισχυρό Focus RS. Μάλιστα δεν αποκλείεται το τελευταίο να έρθει «ηλεκτρισμένο», κάτι που υπαινίχθηκε σε δηλώσεις του, το κορυφαίο στέλεχος της μάρκας.


Ο λόγος για τον πρόεδρο της Ford Joe Hinrichs, ο οποίος μιλώντας στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, αρχικά άφησε να εννοηθεί πως το νέο Focus RS είναι στο «δρόμο» και κάποια στιγμή θα κάνει την επίσημη αποκάλυψή του. Ωστόσο όταν ο επικεφαλής της μάρκας ρωτήθηκε για το αν μπορεί ο ερχομός του νέου μοντέλου να συνδυαστεί με την ηλεκτροκίνηση, εκείνος αν και δεν απάντησε ξεκάθαρα υπονόησε πως κάτι τέτοιο θα ήταν πιθανό.
 
«Ο κόσμος αλλάζει και έχουμε καινούργιες επιλογές κινητήρα. Η ηλεκτροκίνηση θα μπορούσε να παίξει κάποιο ρόλο σε αυτό», ήταν τα λόγια του Hinrichs. Για αυτούς που θα σκεφτούν πως ο ισχυρός άντρας της μάρκα αναφέρεται σε ένα αμιγώς ηλεκτρικό Focus RS, κάτι τέτοιο δε φαίνεται αν συμβαίνει τουλάχιστον τώρα, ωστόσο ο υβριδισμός είναι κάτι που μπορεί να συμβεί πιο εύκολα, αν όχι στο επερχόμενο Focus RS, ίσως στο άμεσο μέλλον.
 
Το μόνο πρόβλημα, σημειώνει ο Hinrichs, είναι να βρει τους σωστούς αγοραστές: «Η δουλειά τώρα είναι να κάνουμε τους καταναλωτές να δουν τον υβριδισμό ως δοκιμασμένη τεχνολογία και όχι ως επιστημονικό έργο», κατέληξε.
 
Τέλος να σημειώσουμε πως η Ford έχει ήδη σχεδιάσει για την Ευρώπη τα ήπια-υβριδικά Focus και Fiesta. Αμφότερα θα κάνουν χρήση του 3κυλινδρου 1.000άρη EcoBoost κινητήρα που συνδυάζεται με μία γεννήτρια. Παράλληλα η μάρκα εισάγει επίσης και ήπιες-υβριδικές εκδόσεις του Transit.

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
Kalitero aytokinito
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel