Το μοτέρ του Koenigsegg Jesko στροφάρει στις 7.800 σ.α.λ σε 0,23 sec

Το μοτέρ του Koenigsegg Jesko στροφάρει στις 7.800 σ.α.λ σε 0,23 sec

3.397 Επισκέψεις στο άρθρο (24/11/2021)

Τη δυναμική που έχει ο V8 κινητήρας του Koenigsegg Jesko έδειξε σε ένα βίντεο η εταιρεία, με το στροφάρισμα του μοτέρ να είναι από... άλλον πλανήτη.

O twin-turbo V8 κινητήρας 5,0 λίτρων στροφάρει σαν πολυβόλο

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Το πιο πρόσφατο μοντέλο της Koenigsegg, το Jesko λέγεται ότι είναι το όχημα παραγωγής με την ταχύτερη αύξηση στροφών στη γη. Το βασικότερο «όπλο» του για αυτό δεν είναι άλλο από τον twin-turbo V8 κινητήρα 5,0 λίτρων που το τροφοδοτεί, ο οποίος είναι μία σύγχρονη και βελτιωμένη παραλλαγή του γνωστού μοτέρ που έχει εφαρμόσει η μάρκα και σε άλλα μοντέλα της.
 

Από ρελαντί στις 7.800 σ.α.λ. μέσα σε 230 milliseconds

Μάλιστα η εταιρεία θέλοντας να δώσει στο ευρύ κοινό ένα δείγμα από την ικανότητα του μοτέρ, δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει τον ρυθμό με το οποίο στροφάρει. Στο βίντεο κάνει την εμφάνισή του ένας μηχανικός της εταιρείας και ο ιδρυτής της, Christian von Koenigsegg. Ούτε λίγο, ούτε πολύ ο κινητήρας παίρνει μπρος και όπως αποδεικνύει η ομάδα της Koenigsegg με τη δοκιμή στροφών, το μοτέρ από ρελαντί φτάνει στις 7.800 σ.α.λ. μέσα σε μόλις 230 milliseconds. Δηλαδή 0,23 δευτερόλεπτα!
 

Έχει ισχύ 1.600 ίππων 

Να πούμε πως ο V8 twin-turbo κινητήρας 5,0 λίτρων του Jesko είναι ικανός να προσφέρει 1.600 ίππους και 1.500 Nm ροπής όταν λειτουργεί με καύσιμο E85 (αιθανόλη), ενώ με βενζίνη 95 οκτανίων, η ισχύς φτάνει τους 1.300 ίππους. Επίσης ένα από τα highlights που διαθέτει είναι η 90 κιλών 9τάχυτη αυτόματη μετάδοση με την οποία έχει εξοπλίσει που επιτρέπει την αλλαγή σχέσης στο κιβώτιο σε μόνο 20 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Τέτοιο στροφάρισμα ούτε το μυαλό του Αϊνστάιν!
-O twin-turbo V8 κινητήρας του Jesko στροφάρει από ρελαντί στις 7.800 σ.α.λ. μέσα σε 230 milliseconds.
-Είναι το πιο γρήγορο στροφάρισμα μοτέρ στον κόσμο λέει η εταιρεία.
-Ανέβασε ένα βίντεο για να το αποδείξει.
«Βαράει» κόφτη με το που ακουμπήσεις το γκάζι. Έχετε δει κάτι ανάλογο;
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

MIKRA VANS LEASING