4 φωτογραφίες »

Το μοντέλο αναμένεται να αποκαλυφθεί σύντομα.

Το νέο ηλεκτρικό της Kia είναι το EV6 (+vids)

2.382 Επισκέψεις στο άρθρο (9/3/2021)

Το πρώτο ηλεκτρικό όχημα που εξελίσσει η Kia και θα βασίζεται πάνω στη νέα πλατφόρμα E-GMP θα είναι το EV6 και η κορεατική φίρμα μέσω εικόνων και βίντεο teaser έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα στοιχεία για το πολυαναμενόμενο μοντέλο!


Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε την κωδική του ονομασία που ήταν «CV», ωστόσο από σήμερα αυτό παύει να ισχύει καθώς η Kia ξεκίνησε την αποκάλυψη πληροφοριών και teaser για το νέο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που θα λέγεται EV6. Μπορεί μέχρι σήμερα η μάρκα να μην έχει επιβεβαιώσει πλήθος πληροφοριών, ωστόσο αυτό δεν αναμένεται να αργήσει καθώς το ντεμπούτο του μοντέλο δεν αναμένεται να καθυστερήσει και υπολογίζεται πως θα έχει γίνει μέχρι το τέλος του μήνα.
 
Όπως μπορούμε να δούμε από τις εικόνες και τα βίντεο το EV6 θα είναι ένα κομψό ηλεκτρικό όχημα με κεκλιμένη οροφή, πολλές καμπύλες αλλά και δυναμικές γραμμές. Τα λεπτά LED φώτα στο πίσω μέρος και τα σταδιακά φωτιζόμενα φλας τα οποία βρίσκονται από κάτω είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που τραβούν την προσοχή, ενώ LED είναι και οι προβολείς μπροστά, με τα φώτα ημέρας να τους περικλείουν χάρη στα διακεκομμένα σώματα. Φυσικά παρών είναι και το ολοκαίνουργιο λογότυπο της κορεατικής μάρκας.
 
Όπως προαναφέραμε η Kia δεν έχει δώσει πολλές πληροφορίες και το ίδιο ισχύει για το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Ωστόσο βάσει του γεγονότος πως το EV6 θα βασίζεται στην E-GMP δεν αποκλείεται να έρθει φορτωμένο με χαρακτηριστικά που είδαμε στο Hyundai Ioniq 5. Ως αποτέλεσμα, μπορούμε να περιμένουμε μπαταρίες 58 και 72,6 kWh, με ένα και δύο ηλεκτρικά μοτέρ και ισχύ έως 306 ίππους. Η αυτονομία, βασιζόμενοι πάντα στο Ioniq 5, ίσως ανέρχεται στα 480 χιλιόμετρα, ενώ το παρών θα δίνει και η δυνατότητα γρήγορης φόρτισης.
 
Σύντομα θα γνωρίζουμε πολλά περισσότερα για το ολοκαίνουργιο Kia EV6.  
 
 

AUTOFIT PASXA
4green