To ευρωπαϊκό Taigo θα είναι βασισμένο στο Nivus που προσφέρεται στην Λατινική Αμερική.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

To ευρωπαϊκό Taigo θα είναι βασισμένο στο Nivus που προσφέρεται στην Λατινική Αμερική.

Το νέο coupe SUV της VW θα είναι το Taigo

2.954 Επισκέψεις στο άρθρο (30/3/2021)

Η Volkswagen ετοιμάζει ένα νέο μικρό coupe SUV για την Ευρώπη και σήμερα επιβεβαίωσε πως το νέο της μοντέλο θα ονομάζεται Taigo!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Πριν από περίπου δύο εβδομάδες η Volkswagen είχε επιβεβαιώσει πως θα έφερνε στην Ευρώπη μία ακόμα πρόταση στην κατηγορία των μικρών SUV, μέσω ενός coupe SUV που θα βασίζεται στο ήδη παρουσιασμένο Nivus, που έχει ξεκινήσει αρκετούς μήνες νωρίτερα να πωλείται στη Βραζιλία.
 
Σήμερα η μάρκα αποκάλυψε πως το συγκεκριμένο μοντέλο θα έχει την ονομασία Taigo, δημοσιεύοντας παράλληλα τα πρώτα επίσημα σκίτσα. Μάλιστα οι εικόνες που έχουμε στη διάθεσή μας παρουσιάζουν την R-Line έκδοση του Taigo, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο πως το μικρό coupe SUV θα διαθέτει και μία πιο σπορ επιλογή.
 
Από κει και πέρα η γερμανική μάρκα δε θέλησε να πει πολλά, επιβεβαίωσε όμως πως το μοντέλο θα προσφέρεται με προβολείς LED ως στάνταρ, με πλήρως ψηφιακή καμπίνα, πλήθος συστημάτων υποστήριξης οδηγού και την τελευταία τεχνολογία συνδεσιμότητας. Παράλληλα υπογράμμισε πως κάτω από το καπό θα βρίσκονται TSI κινητήρες.
 
Ουσιαστικά το Taigo θα πρόκειται για την coupe έκδοση του T-Cross, ωστόσο αν υιοθετήσει τις διαστάσεις του Nivus, τότε περιμένουμε να είναι ελαφρώς μεγαλύτερο. Για τους κινητήρες να πούμε πως το Nivus στη Λατινική Αμερική εξοπλίζεται με τον 1.000άρη τρικύλινδρο TSI των 116 ίππων. Το ίδιο μοτέρ προσφέρεται με την ονομασία «200 TSI» σε έκδοση που «καίει» βιοαιθανόλη και αποδίδει 128 ίππους με 200 Nm ροπής. Στις δυο περιπτώσεις, το κινητήριο σύνολο ολοκληρώνεται με το αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων που μεταδίδει την κίνηση στον εμπρόσθιο άξονα.
 
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το βασισμένο στο Nivus, Taigo, θα κατασκευαστεί για την ευρωπαϊκή αγορά στην Παμπλόνα της Ισπανίας. Το νέο μοντέλο θα κάνει το ντεμπούτο του αυτό το καλοκαίρι και θα κυκλοφορήσει στις αγορές στα τέλη του 2021.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

DEH PASXA
skoda