5 φωτογραφίες »

Το πιο γρήγορο Skoda που έγινε ποτέ... ξανάνιωσε!

4.591 Επισκέψεις στο άρθρο (19/8/2021)

Το πιο γρήγορο Skoda που έχει κατασκευάσει ποτέ η τσεχική μάρκα πέρασε από πρόγραμμα αποκατάστασης και γιορτάζει τα δέκα χρόνια από το ρεκόρ που σημείωσε στο Bonneville Salt Flats!

Πριν από περίπου 10 χρόνια, το τεχνικό κέντρο της Skoda στο Ηνωμένο Βασίλειο αποφάσισε να προχωρήσει στην κατασκευή ενός μοντέλου, σε μία προσπάθεια να θέσει νέο ρεκόρ για ένα αυτοκίνητο παραγωγής με υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 2,0 λίτρων στο Bonneville Salt Flats. Σε λιγότερο από δύο μήνες το αυτοκίνητο ήταν έτοιμο και μέχρι σήμερα αποτελεί το πιο γρήγορο Skoda που έχει κατασκευάσει η μάρκα. Ο λόγος για την Octavia RS των 600 ίππων!

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Αφού λοιπόν οι μηχανικοί της τσεχικής μάρκας βασίστηκαν τότε σε μία Octavia RS δεύτερης γενιάς, προχώρησαν σε πολλές μετατροπές ενισχύοντας μεταξύ άλλων τον 2λιτρο TSI κινητήρα βενζίνης με ένα τούρμπο της Garrett. Παράλληλα οι άνθρωποι της φίρμας εγκατέστησαν ακόμα, διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, coilover ανάρτηση της K&W που χαμήλωσε το αυτοκίνητο κατά 80 χιλιοστά, 15 ιντσών ζάντες με αεροδυναμικά καπάκια και ελαστικά Goodyear Eagle Land Speed.

Συνέχεια του άρθρου >>>
BRIDGESTONE TURANZA 6
test center