ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

To πρώτο ιπτάμενο ταξί στο Ντουμπάι

2.445 Επισκέψεις στο άρθρο (6/10/2017)

Ξεκίνησαν δοκιμές τα ιπτάμενα ταξί στο Ντουμπάι. Δες πως θα είναι το νέο αυτό είδος ταξί.

autotriti team

Είναι γεγονός, τα ιπτάμενα ταξί  ξεκίνησαν τις δοκιμές στο Ντουμπάι.
Τα χαρακτηριστικά του νέου αυτού προϊόντος; Είναι αυτόνομο, χωρίς οδηγό, μονοθέσιο ελικοφόρο ιπτάμενο όχημα, που θυμίζει ελικόπτερο και το οποίο μεταφέρει τον επιβάτη εκεί που θα του πει αυτός.

Το ηλεκτρικό χόβερ-τάξι EHang 184, όπως ονομάζεται είναι κινεζικής κατασκευής και σε αυτή τη φάση δοκιμάζεται στην αραβική πόλη από την αρμόδια Αρχή των μεταφορών, με στόχο να λειτουργεί ως τον Ιούλιο και να επιφέρει λιγότερα κυκλοφοριακά προβλήματα. Ο στόχος, που έχει θέσει το Εμιράτο έχει είναι μέχρι το 2030 το ένα τέταρτο των μεταφορικών μέσων του να είναι αυτόνομα και το εν λόγω ταξί εντάσσεται σε αυτό το ευρύτερο σχέδιο, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το ρομποτικό ταξί, που διαθέτει τέσσερις έλικες, μπορεί να κινηθεί σε μια προγραμματισμένη πορεία με ταχύτητα έως 100 χιλιομέτρων την ώρα και σε ύψος έως 300 μέτρων. 

Ο τρόπος λειτουργίας τους θα είναι ο εξής: Ο επιβάτης θα επιλέγει τον προορισμό του και το ταξί θα  απογειώνεται μόνο του ενώ η πορεία του θα ελέγχεται διαρκώς από ένα επίγειο κέντρο ελέγχου.
Το ιπτάμενο όχημα, προϊόν της κινεζικής εταιρείας παραγωγής drones EHang, μπορεί να επαναφορτισθεί σε δύο ώρες. Τα ταξίδια του μποορούν να διαρκέσουν έως 30 λεπτά.  Διαθέτει αισθητήρες μεγάλης ακρίβειας και μπορεί να αντέξει την μεγάλη ζέστη του εμιράτου.

Τι λες θα δοκίμαζες να αλλάξεις τα κλασικά ταξί με ένα ιπτάμενο;
 
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Smart
giti diagonismos