Η Huawei αρνήθηκε τα όσα αναφέρουν τα δημοσιεύματα.

Το ψάχνει για ηλεκτρικά αυτοκίνητα η Huawei

1.579 Επισκέψεις στο άρθρο (1/3/2021)

«Μπάσιμο» στο χώρο της αυτοκίνησης θέλει να κάνει η Huawei, καθώς ο «κολοσσός» από το χώρο των τηλεπικοινωνιών σκέφτεται να κατασκευάσει τη δική του γκάμα από ηλεκτρικά αυτοκίνητα.


«Ζεστή» για να κατασκευάσει ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι η Huawei που αποτελεί τον  μεγαλύτερο κατασκευαστή τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού στον κόσμο. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει το Reuters, «πηγές» που βρίσκονται πολύ κοντά στον κινεζικό «κολοσσό» αναφέρουν πως τα στελέχη του βρίσκονται σε συνομιλίες με αρκετούς κατασκευαστές αυτοκινήτων, καθώς η εταιρεία επιδιώκει να εισέλθει στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.
 
Η Huawei αρνήθηκε τα όσα αναφέρουν τα δημοσιεύματα, όμως κορυφαία στελέχη της το προηγούμενο διάστημα είχαν επαφές για το θέμα αυτό με τα αντίστοιχα στελέχη της κρατικής Changan Automobile, καθώς και μιας θυγατρικής εταιρείας του Ομίλου BAIC. Μάλιστα τα ρεπορτάζ του εξωτερικού υπογραμμίζουν πως η κίνηση αυτή της Huawei έρχεται ως απάντηση στην Apple που έχει ενεργοποιηθεί και πάλι γύρω από την υλοποίηση της κατασκευής του Apple Car.
 
Επί του παρόντος η εμπλοκή της Huawei στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας σταματά στα συστήματα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης των μοντέλων που κατασκευάζουν οι κινεζικές εταιρείες BYD και SAIC που έχουν δυνατότητα σύνδεσης 5G. Αξίζει να σημειωθεί πως η Huawei έχει προσλάβει μηχανικούς που σχετίζονται με το χώρο του αυτοκινήτου από το 2018, ενώ μόλις την εβδομάδα που πέρασε κατοχύρωσε στην Κίνα τέσσερα διπλώματα ευρεσιτεχνίας, κάποια εκ των οποίων να αφορούν τα συστήματα φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκίνητων.
 
Κλείνοντας, πέραν της αγοράς της Κίνας, τα δημοσιεύματα δεν αναφέρουν σε ποιες άλλες αγορές στοχεύει να πουλήσει τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα η Huawei, σε περίπτωση φυσικά που τα κατασκευάσει, ωστόσο δε θα πρέπει να αποτελέσει έκπληξη αν τα δούμε και στην Ευρώπη.

Hyundai
4green