8 φωτογραφίες »

Το smart EQ fortwo εφοδιάζεται με μπαταρίες ιόντων λιθίου χωρητικότητας 17,6 kWh προσφέροντάς του αυτονομία έως 159 χιλιόμετρα (NEDC) με μια μόνο φόρτιση.

smart EQ fortwo: Ηλεκτρίζει

31.020 Επισκέψεις στο άρθρο (8/12/2020)

Trendy σχεδιασμός, μοναδική ευελιξία και ηλεκτροκίνηση τοποθετούν το συναρπαστικό smart EQ fortwo στην κορυφή του αστικού lifestyle.

It is all electric! To εμβληματικό smart fortwo ήρθε διαθέσιμο μόνο με ηλεκτροκινητήρα αποτελώντας τον τέλειο σύμμαχο στη μάχη ενάντια στην αστική καθημερινότητα. Χωρίς πιστόνια, χωρίς turbo, χωρίς βαλβίδες, χωρίς θόρυβο και με αυτονομία έως 159 χιλιόμετρα (NEDC). Ποτέ ξανά στο παρελθόν 2,69 μέτρα αμαξώματος δεν είχαν τόσο στυλ και δεν έκρυψαν τόση τεχνολογία. Χωρίς να χάσει τίποτα από την απίθανη ευελιξία και την ευκολία στο παρκάρισμα, που εξασφαλίζει ο minimal σχεδιασμός και ο ελάχιστος κύκλος στροφής (6,95 μέτρα), το νέο smart EQ fortwo ήρθε με ακόμα πιο trendy σχεδιασμό και ακόμα πιο μοναδικό στυλ. Νέα μάσκα και LED φώτα κολακεύουν στο έπακρο την EQ φιλοσοφία και το μοντέρνο design, τη στιγμή που οι δυνατότητες εξατομίκευσης είναι ουσιαστικά ανεξάντλητες. Και όλα αυτά με ελάχιστο όφελος 7.000€ (συμπεριλαμβάνει κρατική επιδότηση)!
 
Με έως 159 χιλιόμετρα αυτονομία (NEDC)
Με μία μόνο φόρτιση, η μπαταρία ιόντων λιθίου (17,6 kWh) προσφέρει έως 159 χιλιόμετρα (NEDC), που χάρη στην ανάκτηση ενέργειας κατά το φρενάρισμα ή την ελεύθερη κύλιση  φτάνουν και περισσεύουν ακόμα και για μια βδομάδα αστικής χρήσης. Και με κόστος κίνησης κάτι λίγο παραπάνω από 1 ευρώ για κάθε 100 χλμ! Βέβαια όταν χρειαστεί, ακόμα και σε οικιακή πρίζα η φόρτιση δεν απαιτεί πάνω από 6 ώρες, ενώ από wallbox 4,6 kW χρειάζονται μόλις 3 ώρες και 30 λεπτά. Με ταχυφορτιστή 22 kW το smart EQ fortwo μπορεί να φορτίσει από το 10% έως το 80% της χωρητικότητάς του σε λιγότερα από 40 λεπτά. Και μετά είναι έτοιμο να γίνει ο βασιλιάς της πόλης. O ηλεκτροκινητήρας των 82 ίππων του smart EQ fortwo ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο στα αστικά του καθήκοντα προσφέροντας δυναμικές επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση ρεύματος. Με τα 160 Nm της ροπής διαθέσιμα άμεσα, το smart EQ fortwo σε κάνει να χαμογελάς με τον τρόπο που επιταχύνει: Η επιτάχυνση 0-60 χλμ./ώρα των smart EQ fortwo & fortwo Cabrio είναι 4,8 & 4,9 δλ. αντίστοιχα, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 130 χλμ./ώρα. Διαθέτει βεβαίως και λειτουργία ECO, που επιτρέπει την ακόμη καλύτερη διαχείριση της προσφερόμενης αυτονομίας.
 
Μοντέρνο, ποιοτικό και πάντα cοnnected
Η νεανική, ευχάριστη και πρακτική καμπίνα του smart EQ fortwo χαρακτηρίζεται από το up-to-date σύστημα ψυχαγωγίας με έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό και εφαρμογή smart EQ control.  Χάρη στην τελευταία συνδέεις το smart ΕQ fortwo με το smartphone σου και έτσι ανά πάσα στιγμή μπορείς να  ελέγχεις την κατάσταση του αυτοκινήτου, τη φόρτιση, αλλά και να ελέγχεις λειτουργίες connected car, όπως η λειτουργία του κλιματισμού πριν την είσοδο στο αυτοκίνητο. Με smart «ready to» services, που κάνουν την καθημερινότητα ευκολότερη, όπως η αναζήτηση θέσης parking μέσω εφαρμογής.  Σε κάθε περίπτωση, η ποιότητα είναι εξαιρετικά προσεγμένη, με φίνα, ευχάριστα στην υφή και στα χρώματα υλικά, καθώς και εξαιρετικό φινίρισμα. Οι 2 επιβάτες του smart EQ fortwo απολαμβάνουν άνεση, ησυχία και πολλές θέσεις για μικροαντικείμενα, ενώ ο χώρος αποσκευών με τα 230 λίτρα χωρητικότητας εξυπηρετεί απόλυτα τις ανάγκες της καθημερινότητας.
 
Ο Βασιλιάς της πόλης
Στην κίνηση της πόλης, εκεί που κάθε άλλο όχημα υποφέρει, το smart EQ fortwo γίνεται το ιδανικό αγχολυτικό για τους επιβάτες. Με αυτόματο κιβώτιο και ελαφρύ τιμόνι, το smart EQ fortwo δεν έχει αντίπαλο στην ευελιξία, στην ευκολία χρήσης και στο παρκάρισμα, δίνοντας νέα διάσταση στην έννοια της αστικής μετακίνησης. Απόλυτα ήσυχο στην καμπίνα, το smart EQ fortwo τόσο στην Coupe, όσο και στην Cabrio εκδοχή του, εντυπωσιάζει με την ευκολία στην χρήση του και το δυναμισμό στη συμπεριφορά του. Με χαμηλό κέντρο βάρους, άριστα ρυθμισμένη ανάρτηση και τελευταίας γενιάς ηλεκτρονικά συστήματα, το smart EQ fortwo προσφέρει μοναδική σταθερότητα και συναρπαστικές μετακινήσεις. Σε συνδυασμό με τα προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα το απόλυτο αυτοκίνητο πόλης προσφέρει μοναδική ασφάλεια ακόμα και σε περιαστικές διαδρομές.

Mercedes
moto