3 φωτογραφίες »

Το super-SUV της Bentley;

2.264 Επισκέψεις στο άρθρο (25/1/2021)

Τι θα λέγατε εάν η Bentley αποφάσισε να κατασκευάσει ένα ακραίο σε σχεδίαση SUV με εκρηκτικές επιδόσεις; Θα θέλατε να μοιάζει έτσι;


Η Bentley ανέκαθεν εστίαζε την προσοχή της στην παραγωγή υπερπολυτελών μοντέλων, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τις επιδόσεις καθώς γνωρίζει πως το κοινό της ενδιαφέρεται πρώτα για τις ανέσεις που θα έχει το αυτοκίνητό και έπειτα για το πόσο γρήγορα θα φτάνει από το ένα σημείο στο άλλο. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει πως η Bentley είναι αδιάφορη για τα κινητήρια σύνολα των μοντέλων της, κάθε άλλο.

Ο ανεξάρτητος σχεδιαστής Emre Husmen αποφάσισε να παρουσιάσει την πρότασή του για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει ένα SUV της Bentley, εάν η βρετανική φίρμα αποφάσισε να χαρίσει στο αυτοκίνητο αυτό, πιο ακραία εμφάνιση και κορυφαίες επιδόσεις. Το όνομα του ψηφιακού αυτοκινήτου που βλέπετε στις εικόνες είναι EXP8 και, σύμφωνα με τον Husmen, αντλεί μεγάλο μέρος της έμπνευσής του από την Mulliner Bacalar.

Ο πρόβολος του αυτοκινήτου αποτελείται από μια τεράστια γρίλια που δίνει κύρος και παράλληλα φροντίζει για την καλύτερη ψύξη του κινητήρα που βρίσκεται στο μηχανοστάσιο της EXP8. Τα φωτιστικά σώματα είναι φουτουριστικά και αποτελούνται από δύο μέρη, ένα στρογγυλό σώμα που άλλωστε είναι σημείο αναφοράς στην παράδοση της φίρμας και ένα άλλο, λεπτό και μακρύ, που δίνει μοντέρνο αέρα στο αυτοκίνητο.

Η οροφή είναι αρκετά coupe , όλοι οι θόλοι είναι μυώδεις ενώ οι ζάντες εκτός από έχουν τεράστιες διαστάσεις, υιοθετούν πολύ μοντέρνα σχεδίαση που όμοια τους δεν συναντούμε συχνά. Η εικόνα στο πίσω μέρος είναι εξαιρετική αφού τα φωτιστικά σώματα είναι πολύ επιθετικά και συνδυάζονται με έναν πολύ σπορ προφυλακτήρα αλλά και έναν διαχύτη που μπορεί να τραβήξει το βλέμμα των περαστικών.
 

Toyota
test center