Σε 1000 κομμάτια θα διατεθεί το τελευταίο Lancer EVO X.

Συλλεκτική αξία αναμένεται να αποκτήσει το EVO Final Edition.

Οριστικό τέλος παραγωγής για το Mitsubishi Lancer EVO.

Το τελευταίο Lancer EVO

11.822 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 14/4/2015

Η Mitsubishi αποχαιρετά το θρυλικό Lancer Evolution με μία τελική έκδοση που θα παραχθεί σε χίλια κομμάτια και όποιος προλάβει, πρόλαβε.

 
Ως γνωστόν, η Mitsubishi δυστυχώς έχει αποφασίσει την κατάργηση του θρυλικού της μεσαίου sedan, του Lancer Evolution. Η τρέχουσα λοιπόν, δέκατη γενιά θα είναι η τελευταία του. Η Ιαπωνική εταιρεία έχει σκοπό να αποχαιρετήσει το διάσημο EVO με μια τελευταία έκδοση που θα ονομάζεται «Final Edition».

Στα τέλη του 2014 η Mitsubishi είχε παρουσιάσει ένα concept για αυτήν την τελευταία έκδοση, το οποίο από τον δίλιτρο Turbo κινητήρα απέδιδε το εξωφρενικό νούμερο των 473 ίππων, νούμερο που δεν ήταν δυνατόν από ότι φαίνεται να διατηρηθεί στην τελική έκδοση παραγωγής του Lancer Evolution.

Προς το παρόν, η μέγιστη ισχύς του είναι άγνωστη, ωστόσο θα είναι ανώτερη από τους 295 ίππους του στοκ EVO X. Στα επιμέρους τεχνικά, το αυτοκίνητο θα διαθέτει ένα χειροκίνητο πεντάρι κιβώτιο, δεκαοχτάρες, ελαφριές ζάντες της BBS, ενώ την ανάρτηση έχει αναλάβει η Bilstein για τα αμορτισέρ και η Eibach για τα ελατήρια. 

Τα δε φρένα, τα έχει αναλάβει ο συνήθης ύποπτος Brembo με πολυέμβολες δαγκάνες και μεγάλους αεριζόμενους δίσκους. Το αυτοκίνητο θα παραχθεί στην Ιαπωνία σε χίλια κομμάτια και θα αποτελούν τα απολύτως τελευταία EVO που θα παραχθούν ποτέ.