Τα καλύτερα φρένα με έως 15 χιλιάρικα

40.540 Επισκέψεις στο άρθρο

Διαθέτεις 15 χιλιάρικα για καινούριο αυτοκίνητο και σε ενδιαφέρει πολύ η ενεργητική ασφάλεια. Διάβασε παρακάτω σε αυτά τα χρήματα ποιά μοντέλα είναι τα καλύτερα στο σημαντικότερο παράγοντά της. Το φρενάρισμα.

Τα φρένα των σύγχρονων αυτοκινήτων έχουν πλέον βελτιωθεί και ενσωματώνουν και άλλα συστήματα που σκοπό έχουν να μειώσουν την απόσταση που θα χρειαστεί για την πλήρη ακινητοποίησή τους, όπως o κατανεμητής πέδησης (EBD) ή το pre-fill (σύστημα προφόρτησης των φρένων). 

Το σύστημα πέδησης ενός σύγχρονου αυτοκινήτου φέρει αεριζόμενους δίσκους εμπρός (για καλύτερη απαγωγή της θερμότητας) και απλούς συμπαγείς δίσκους πίσω, ωστόσο υπάρχουν και μοντέλα που χρησιμοποιούν ταμπούρα στον πίσω άξονα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν επαρκούν, αφού τα εμπρός (που είναι και τα πιο σημαντικά στην πέδηση) είναι ισχυρά. 

Φυσικά πέρα από την απόδοση των φρένων σημαντικός παράγοντας στην απόσταση ακινητοποίησης είναι η κατάσταση των ελαστικών σας (πίεση αέρα, φθορά πέλματος), οι συνθήκες οδήγησης (βροχή, πάγος), αλλά και η ποιότητα του οδοστρώματος. 

Στο θέμα μας λοιπόν επιλέξαμε τα 5 καλύτερα μοντέλα της αγοράς στο φρενάρισμα, με κριτήριο το οικονομικό όριο των 15.000 ευρώ και δώσαμε και ένα περιθώριο 500 ευρώ.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

SPRING SEAT
NISSAN