Το νέο A3 θα πωλείται ως πεντάθυρο Sportback και εκ νέου ως τετράθυρο Sport Sedan. Tρίθυρο και κάμπριο; Με τίποτα απολύτως…

Διαφορετικό; Ελαφρώς μόνο. Το νέο Α3 ταιριάζει στην τρέχουσα οικογένεια μοντέλων της Audi. Μόνο με τη δεύτερη ματιά αποκαλύπτονται κάποιες συναρπαστικές λεπτομέρειες.

Τότε κάνει ντεμπούτο το νέο Audi A3!

8.672 Επισκέψεις στο άρθρο (30/1/2020)

H πρόταση της Audi στα premium μικρομεσαία δεν θα αργήσει να παρουσιαστεί, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες. Μάθετε την ακριβή ημερομηνία της αποκάλυψης του νέου A3.


Mετά τις αποκαλύψεις  των νέων Skoda Scala, Volkswagen Golf και SEAT Leon, υπάρχει ένα ακόμη μικρομεσαίο του VW Group που θα παρουσιαστεί οσονούπω στη νέα του γενιά. Πρόκειται για το νέο A3, την πρόταση της Audi στα premium μικρομεσαία που θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Mercedes A-Class και την BMW Σειρά 1 από την πρώτη κιόλας μέρα που θα λανσαριστεί.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το oλοκαίνουριο Audi A3 θα κάνει ντεμπούτο στις 3 Μαρτίου μόνο στην έκδοση Sportback αφού η σεντάν εκδοχή θα αποκαλυφθεί αργότερα. Το Α3 θα διατίθεται μόνο σε 5θυρο αμάξωμα καθώς ο γερμανικός όμιλος πιστευει πως η ζήτηση 3θυρων έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Επιπλέον, το επίσημο ντεμπούτο για το κοινό πιθανότατα θα γίνει στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Όσον αφορά στα κινητήρια σύνολα του νέου Α3, όλα τα σενάρια αναφέρουν πως θα έχει στη φαρέτρα του πέντε υβριδικές εκδόσεις, εκ των οποίων τρεις mild-hybrid (θα λέγονται TFSI e) με 110, 130, και 150 ίππους. Εδώ θα υπάρχει δίκτυο 48 Βολτ, προς υποστήριξη του θερμικού κινητήρα. Οι άλλες δύο θα είναι Plug-in εκδόσεις (e-tron) με 204 και 245 ίππους. Από το ερχόμενο καλοκαίρι θα διατίθεται και ο δίλιτρος ντίζελ με 115 και 150 ίππους και αργότερα και με 190 ίππους, σε όλες τις περιπτώσεις με διπλό ψεκασμό AdBlue. Aυτό θα τον καθιστά όχι μόνο πιο καθαρό αλλά και με χαμηλότερη κατανάλωση κατά 20% σε σχέση με το σημερινό μοντέλο. Και προφανώς, η Audi δεν εγκαταλείπει την ιδέα του φυσικού αερίου και θα βάλει και στο νέο Α3 τη φιλική προς το περιβάλλον γραμμή κίνησης με καύσιμο το CNG και όνομα το «g-tron».

Στα τέλη του 2020 θα έρθει η στιγμή για τις πιο γρήγορες εκδόσεις: το S3 και το RS 3. H πρώτη θα έχει τον τετρακύλινδρο με 310 ίππους ενώ στην πιο δυνατή θα επιβιώσει κανονικά ο πεντακύλινδρος των 400 ίππων.

FORD E-TRANSIT
OPEL