Τότε θα ανοίξουν οι «Τρύπες του Καραμανλή»

2.203 Επισκέψεις στο άρθρο (14/4/2021)

Οι εργασίες στις Τρύπες του Καραμανλή συνεχίζονται, κρατώντας παράλληλα κλειστό τον οδικό άξονα Βάρκιζας – Σουνίου. Ωστόσο, σύμφωνα με την Περιφέρεια σύντομα ο δρόμος θα δοθεί και πάλι στη διάθεση του κοινού. Δείτε τι προβλέπει το χρονοδιάγραμμα.

Από τις 5 Απριλίου έως και σήμερα συνεχίζονται οι εργασίες για την άρση επικινδυνότητας καταπτώσεων πρανών στον οδικό άξονα Βάρκιζας – Σουνίου στις Τρύπες του Καραμανλή στη Βάρκιζα. Ως αποτέλεσμα ο δρόμος παραμένει κλειστός, ταλαιπωρώντας τους πολίτες που δεν μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν.
 
Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση που υπάρχει από την Περιφέρεια Αττικής, αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες διάτρησης των βράχων των πρανών, με την παρουσία επί τόπου του έργου, καθημερινά τριών συνεργείων με αντίστοιχα διατρητικά μηχανήματα και η τοποθέτηση των απαραίτητων αγκυρίων.  Παράλληλα, εξελίσσονται οι εργασίες απομάκρυνσης των  ασταθών βραχωδών σχηματισμών από ειδικευμένο συνεργείο.  Σε κάθε τμήμα των πρανών, όπου ολοκληρώνονται οι προαναφερθείσες εργασίες, ακολουθεί η τοποθέτηση μεταλλικού πλέγματος από επιπλέον συνεργείο που είναι επιτόπου του έργου καθημερινά, όπως συμβατικά προβλέπεται.
 
Η παράλληλη αυτή εξέλιξη των εργασιών, αποσκοπεί στην ολοκλήρωση των παραπάνω εργασιών έως την Παρασκευή 23/4/2021, όπως ήταν και ο αρχικός χρονικός προγραμματισμός, ώστε να αποδοθούν και τα δύο ρεύματα του δρόμου στην κυκλοφορία. Αν αυτό επιβεβαιωθεί και στην πράξη, σημαίνει πως το Σάββατο του Λαζάρου 24 Απριλίου θα έχουν παραδοθεί προς χρήση και οι δύο λωρίδες κυκλοφορίας.
 
Από τη Περιφέρεια τονίζεται ότι, έχει προβλεφθεί, έως την οριστική ολοκλήρωση των παραπάνω συμβατικά προβλεπομένων εργασιών, την 23/4/2021, η παράλληλη επέμβαση στα υπάρχοντα στηθαία ασφαλείας και σε υπάρχοντα φωτιστικά σώματα στην περιοχή εξέλιξης των προαναφερθεισών εργασιών και η αποκατάσταση αυτών, ώστε η διέλευση των οχημάτων και χρηστών του δρόμου να καταστεί λειτουργική και ασφαλής.

Toyota
moto