3 φωτογραφίες »

Toyota: Στα σκαριά PHEV εκδόσεις για Corolla και C-HR;

6.248 Επισκέψεις στο άρθρο (27/4/2021)

Η Toyota όχι μόνο επιθυμεί να προσφέρει περισσότερες Plug-in υβριδικές εκδόσεις στα μοντέλα της αλλά θέλει επίσης η παραγωγή τους να γίνεται στην Γηραιά Ήπειρο.

Η Toyota θα αρχίσει να επενδύει σύντομα ακόμα περισσότερο στην ηλεκτρική τεχνολογία. Η φίρμα θα αρχίσει να κατασκευάζει plug-in υβριδικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη και στο μέλλον ίσως αρχίσει να παράγει πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Γηραιά Ήπειρο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Toyota Ευρώπης Matt Harrison δήλωσε ότι η φίρμα σχεδιάζει να προσφέρει Plug-in υβριδικές εκδόσεις στα μοντέλα της και να μετατοπίσει την παραγωγή τους, ωστόσο δεν αποκάλυψε ποια αυτοκίνητα της Toyota θα είναι αυτά ούτε πού θα κατασκευαστούν. Η εταιρεία LMC Automotive, πάντως, που ειδικεύεται στην ανάλυση της αυτοκινητοβιομηχανίας προβλέπει ότι το C-HR και η Corolla θα είναι τα πρώτα μοντέλα που θα αποκτήσουν Plug-in υβριδικό κινητήριο σύνολο, στη νέα τους γενιά, μετά το 2022. Η Toyota αναμένει ότι το 10% των ευρωπαϊκών πωλήσεών της θα είναι plug-in υβριδικά αυτοκίνητα το 2025.

Ο Harrison είπε ότι επίσης ότι η Toyota είναι πιθανό να κατασκευάσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Ευρώπη κάποια στιγμή μετά το 2025, όταν αναμένει ότι περισσότερο από το 10% των ευρωπαϊκών πωλήσεών της θα είναι πλήρως ηλεκτρικά οχήματα. Η έκδοση παραγωγής του bZ4X concept που παρουσιάστηκε στην Έκθεση αυτοκινήτου της Σαγκάης θα είναι το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό επιβατικό αυτοκίνητο της Toyota που θα πουληθεί στην Ευρώπη. Το compact SUV αυτό θα κυκλοφορήσει στα μέσα του 2022.

Τα κλασικά υβριδικά με μπαταρία αυτοκίνητα θα παραμείνουν πάντως στο επίκεντρο των πωλήσεων της Toyota στην Ευρώπη, με τη μάρκα να προβλέπει ότι θα αντιπροσωπεύουν το 70% των πωλήσεων της το 2025.
 

Mercedes
moto