2 φωτογραφίες »

Η άφιξη της ηλεκτρικής Taycan οδήγησε σε διπλασιασμό των πωλήσεων της Porsche φέτος στη Νορβηγία.

«Τρελές» πωλήσεις της Porsche Taycan στη Νορβηγία

2.377 Επισκέψεις στο άρθρο (10/11/2020)

Από το 1997, η Porsche πωλεί τα αυτοκίνητά της στη Νορβηγία, μία παραδοσιακά μικρή αγορά για τη γερμανική μάρκα με μόλις μερικές εκατοντάδες παραδόσεις το χρόνο. Όλα αυτά μέχρι την έλευσης της ηλεκτρικής Taycan, η οποία έχει ήδη αγοραστεί από 1.000 Νορβηγούς!!!


Σαν τρελή πουλάει η ηλεκτρική Porsche Taycan, η οποία έχει βάλει στην πρίζα τους Νορβηγούς, που παραδοσιακά αποτελούν την κορυφαία αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όχι όμως την κορυφαία αγορά για την Porsche. Όπως φαίνεται η Taycan ήταν το κομμάτι που έλειπε για να ενώσει τη γερμανική μάρκα με τη χώρα στο Βορά της Ευρώπης.
 
Όπως γνωστοποίησε η Porsche η άφιξη της ηλεκτρικής Taycan οδήγησε σε διπλασιασμό των πωλήσεων της Porsche φέτος στη Νορβηγία σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2019. Ως αποτέλεσμα ένας πελάτης της εταιρείας, ο Thomas Røed, πριν από λίγες ημέρες παρέλαβε το δικό του μοντέλο, όντας ο 1.000ός Νορβηγός που αποκτά μία Taycan.
 
Ο Røed δεν είναι ξένος για την Porsche, αφού νωρίτερα κατείχε πέντε μοντέλα από τη γερμανική μάρκα. Μάλιστα σε δηλώσεις του λέει ότι αναμένει πως η Taycan θα έχει τα ίδια χαρακτηριστικά οδήγησης με τις προηγούμενες Porsche που είχε. «Ακούω ότι το Taycan έχει καλή απόδοση, οπότε ανυπομονώ πραγματικά για την πρώτη διαδρομή. Η εστίασή μου δεν είναι τόσο στη γρήγορη οδήγηση στην πίστα αλλά κυρίως οι καθημερινές διαδρομές. Η καθημερινή χαρά της οδήγησης είναι πολύ σημαντική για μένα», είπε ο 1.000ός Νορβηγός κάτοχος της Taycan.
 
Να σημειωθεί πως από το 2017, το μερίδιο αγοράς των ηλεκτρικών στη Νορβηγία υπερδιπλασιάστηκε και σήμερα είναι σχεδόν 50%. «Η νορβηγική κυβέρνηση υποστηρίζει την ηλεκτρική κινητικότητα με ένα φορολογικό σύστημα που ενθαρρύνει την επιλογή ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, μια εξαιρετική υποδομή φόρτισης και άλλα μέτρα», λέει η Barbara Frenkel, Αντιπρόεδρος της Porsche στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Τα πάντα για επαγγελματικό όχημα
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel