Η Maserati GranTurismo Folgore.

Η Maserati GranTurismo Folgore.

Τρία νέα ηλεκτρικά μοντέλα φέρνει η Maserati μέχρι το 2028

1.120 Επισκέψεις στο άρθρο (26/1/2024)

- Η MC20 Folgore το 2025, ένα crossover το 2027 και η ηλεκτρική Quattroporte το 2028
- Επενδύσεις και αναβαθμίσεις έρχονται στο εργοστάσιο της Maserati
- Θα προσφέρουμε πιο ισχυρές Maserati από ποτέ, λέει ο CEO

Η MC20 Folgore το 2025, ένα crossover το 2027 και την ηλεκτρική Quattroporte το 2028

Η Maserati ανακοίνωσε ένα νέο στρατηγικό σχέδιο, ύστερα της είδησης πως η παραγωγή της ηλεκτρικής έκδοσης της Quattroporte μπαίνει σε αναστολή. Σύμφωνα με το νέο σχέδιο, όλα τα προσεχή μοντέλα της εταιρίας θα είναι «100% σχεδιασμένα, ανεπτυγμένα και κατασκευασμένα στην Ιταλία» και θα είναι επικεντρωμένα στην ηλεκτροκίνηση. Η Maserati δηλώνει πως πιστεύει στην ηλεκτροκίνηση «περισσότερο από ποτέ» και ετοιμάζεται να παρουσιάσει μια σειρά ηλεκτρικών οχημάτων που θα συγκαταλεχθούν με τα ήδη υπάρχοντα Grecale Folgore και GranTurismo Folgore. Η MC20 Folgore αναμένεται εντός του 2025, ένα ηλεκτρικό crossover εντός του 2027 και η ηλεκτρική Quattroporte μέσα στο 2028.

Επενδύσεις και αναβαθμίσεις έρχονται στο εργοστάσιο της Maserati

Το εργοστάσιο της Maserati, στην πόλη Modena, πρόκειται να λάβει νέες επενδύσεις και αναβαθμίσεις στις εγκαταστάσεις του για να ανταπεξέλθει στο νέο σχέδιο της εταιρίας. Στα περίχωρα του θα φιλοξενείται από τώρα και στο εξής το τμήμα εξατομίκευσης «Fuoriserie Personalization Program» που θα διαμορφώνει τα οχήματα της εταιρίας κατά παραγγελία. Η Maserati δήλωσε πως το νέο επιχειρησιακό μοντέλο της θα εδραιώσει την ηγετική της θέση στον τομέα των πολυτελών μοντέλων και θα διασφαλίσει το μέλλον της στην ηλεκτρική εποχή. 

Θα προσφέρουμε πιο ισχυρές Maserati από ποτέ, λέει ο CEO

«Πάμε εμπρός-ολοταχώς να ηγηθούμε την αλλαγή στην ηλεκτροκίνηση με δύο εμβληματικά μοντέλα που είναι ήδη διαθέσιμα σε αποκλειστικά ηλεκτρικές εκδόσεις και ένα νέο που έρχεται εντός του έτους. Θα προσφέρουμε στους πελάτες μας τις πιο ισχυρές Maserati που είδαν ποτέ, ωθώντας την απόλαυση που παίρνει κανείς από την οδήγηση σε μια νέα εποχή», δήλωσε ο CEO της εταιρίας Davide Grasso.

citroen
test center