Τα 3 πολυτελή «θηρία» περιπολικά της Κρήτης
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Τα 3 πολυτελή «θηρία» περιπολικά της Κρήτης

16.209 Επισκέψεις στο άρθρο (18/5/2021)

Αυτά είναι τα τρία «θηρία» που οργώνουν τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης και κόβουν το βήχα στους παραβάτες οδηγούς! Εκτός από αυτά, άλλα έξι καμουφλαρισμένα «πολιτικά» αυτοκίνητα, δεν αφήνουν περιθώρια στους γρήγορους.

Οι συνεχείς παραβάσεις των ορίων ταχύτητας, οι παράνομες προσπεράσεις, οι επικίνδυνοι ελγιμοί, η κατανάλωση αλκοόλ και πολλές ακόμα αιτίες έχουν οδηγήσει σε εκατοντάδες τροχαία ατυχήματα στον Βόρειο Οδικό Άξονα της Κρήτης (ΒΟΑΚ), ενώ δυστυχώς δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν εκτυλιχθεί τραγωδίες στον Μολώχ της ασφάλτου της Μεγαλονήσου. Παρόλα αυτά, τα τμήματα Τροχαίας του ΒΟΑΚ έχουν στο δυναμικό τους τρία ισχυρά και πολυτελή περιπολικά για να καταδιώκουν τους παραβάτες και να βεβαιώνουν παραβάσεις ή ακόμα και να συνετίζουν τους οδηγούς πριν καν προβούν σε κάποια παρανομία στο δρόμο.

Μία Mercedes Ε 280 CDI ισχύος 177 ίππων, μία Mercedes E 420 CDI με 314 άλογα και η BMW 535 d των 272 ίππων είναι τα τρία φανερά περιπολικά της Τροχαίας του ΒΟΑΚ.

Μία Mercedes Ε 280 CDI ισχύος 177 ίππων, μία Mercedes E 420 CDI με 314 άλογα και η BMW 535 d των 272 ίππων είναι τα τρία φανερά περιπολικά της Τροχαίας του ΒΟΑΚ.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του zarpanews.gr, πρόκειται για δύο Mercedes E-Class (W211) και μια BMW Σειρά 5 (E60). Αναλυτικότερα, η μικρότερη της παρέας Mercedes Ε 280 CDI κρύβει κάτω από το καπό της ένα turbodiesel κινητήρα 3,2 λτ. με ισχύ 177 άλογα και 425 Nm ροπής, ενώ η ισχυρότερη Mercedes E 420 CDI εφοδιάζεται με τον θηριώδη 4λιτρο V8 turbodiesel (κωδική ονομασία OM 629.91x) που αποδίδει 314 ίππους με 730 Nm ροπής! Η τριάδα ολοκληρώνεται με την BMW 535 d των 272 ίππων και 560 Nm ροπής που προέρχονται από τον M57D30 εξακύλινδρο turbodiesel κινητήρα χωρητικότητας 2.993 κ.εκ..

Πέρα από τα τρία γνώριμα, ντυμένα στα χρώματα της Ελληνικής Αστυνομίας, περιπολικά, η Τροχαία του ΒΟΑΚ έχει στη διάθεσή της και έξι ακόμα «κρυφά» αυτοκίνητα ελεύθερου χρωματισμού με μεγάλη ισχύ, που στο μάτι φαίνονται πολιτικά, αλλά οδηγούνται από έμπειρους άνδρες της Τροχαίας (σ.σ. αυτά που στην καθομιλουμένη αποκαλούνται από πολλούς «ασφαλίτικα»). Οι πληροφορίες αναφέρουν πως τα τέσσερα εξ αυτών έχουν ιπποδύναμη άνω των 200 ίππων έκαστο, βρίσκονται σε όλο το μήκος του ΒΟΑΚ σταθμευμένα ή εν κινήσει και είναι εξοπλισμένα με φωτογραφικό ραντάρ.
Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Πώς λειτουργεί το Toyota GR Yaris Hybrid Rally1;
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel