Τριπλασιάζουν την επένδυση στα ηλεκτρικά Renault-Nissan-Mitsubishi

Τριπλασιάζουν την επένδυση στα ηλεκτρικά Renault-Nissan-Mitsubishi

1.826 Επισκέψεις στο άρθρο (24/1/2022)

Πλάνο αξίας άνω των 20 δισεκατομμυρίων ευρώ αναμένεται να ανακοινώσει η συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi για την ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων έως το 2030, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 30 νέων μοντέλων.

Τα δίνουν όλα Renault-Nissan-Mitsubishi

Τα ποσά που επενδύουν οι εταιρείες πάνω στην ηλεκτροκίνηση είναι ιλιγγιώδη, ωστόσο δεν τις εμποδίζει να ανεβάζουν ακόμα περισσότερο τον πήχη. Αυτό αναμένεται να κάνει και η συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi, αφού όπως αναφέρει το Reuters, έχει ήδη παρθεί η απόφαση για τον τριπλασιασμό της αρχικής επένδυσης.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Πάνω από 20 δισ. ευρώ

Το ποσό που θα επενδυθεί θα ξεπερνάει τα 20 δισεκατομμύρια ευρώ σε βάθος πενταετίας όπου και θα αναπτυχθούν ακόμα περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Μέχρι το 2030, η συμμαχία αναμένεται να κατασκευάσει περισσότερα από 30 νέα ηλεκτρικά που θα υποστηρίζονται από πέντε κοινές πλατφόρμες. Οι πέντε κοινές πλατφόρμες αναμένεται να καλύπτουν το 90 τοις εκατό των ηλεκτρικών που θα αναπτύξουν και θα λανσάρουν οι εταιρείες μέχρι το 2030.

Θέλουν να κάνουν προσιτά τα ηλεκτρικά

Στόχος των εταιρειών είναι να κάνουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα το ίδιο προσιτά στο κόστος απόκτησης, όσο και τα βενζινοκίνητα. Αυτός είναι και ο λόγος πως πέραν των κοινών πλατφορμών θα χρησιμοποιούν και άλλα κοινά εξαρτήματα. Ένα από αυτά είναι οι μπαταρίες. Μάλιστα όπως υπογραμμίζεται για αυτό το σκοπό η συμμαχία σχεδιάζει να επενδύσει σε χώρες όπως οι Γαλλία, Βρετανία, Κίνα και Ιαπωνία για συνολικά 220 γιγαβατώρες χωρητικότητας μπαταριών έως το 2030. Συνέχεια του άρθρου >>>
NEO TRAFIC
moto