VW: «Bαθύτερη» συνεργασία με τις προμηθευτικές

1.469 Επισκέψεις στο άρθρο (8/7/2019)

Ο όμιλος VW κάνει τα πάντα για να πείσει τις εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται να βάλουν σε προτεραιότητα την παραγωγή ηλεκτρικών μπαταριών για τα νέα της μοντέλα.

Νέες συνεργασίες με μια σειρά από εταιρείες που κατασκευάζουν μπαταρίες για ηλεκτρικά αυτοκίνητα θέλει να κάνει ο όμιλος VW, σύμφωνα με το υψηλόβαθμο στέλεχος της μάρκας Stefan Sommer.

To VW Group έχει ανακοινώσει ότι θα αγοράσει μπαταρίες συνολικής αξίας 50 δις ευρώ από μια σειρά από εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα όπως είναι οι Northvolt, SKI, LG Chem, Samsung SDI και CATL  με απώτερο σκοπό να «πειστούν πως η παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων θα επεκταθεί σημαντικά και πως πρέπει να επενδύσουν στην τομέα της αυτοκίνησης». O ίδιος ο Sommer έγινε πιο συγκεκριμένος λέγοντας: «Oι εταιρείες αυτές πρέπει να αποφασίσουν αν θα βάλουν σε προτεραιότητα την κατασκευή ενός νέου Smartphone ή να ανοίξουν ένα εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών. Για αυτό οι προμηθευτές αυτοί ρωτούν: θα αυξηθεί η παραγωγή ηλεκτρικών γρήγορα; Aκόμα δεν έχουν καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα αλλά ξέρουν πως πρόκειται για μια καλή ευκαιρία».

Παράλληλα, η VW έχει αποφασίσει να συνεργαστεί στενά με της προμηθευτικές παρέχοντας μέρος της τεχνογνωσίας της ώστε να μπορούν να αντιμετωπιστούν πιο γρήγορα τα προβλήματα που θα μπορούσαν να προκύψουν. Κατά κανόνα, μέχρι στιγμής το VW Group δεν έχει περιμένει πως θα υπάρχουν προβλήματα στην προμήθεια μπαταριών, αν και η Audi αντιμετώπισε κάποιες καθυστερήσεις σε κάποιους τομείς για το νέο e-tron.

Tέλος, ο Sommer αναμένει πως οι ηλεκτρικές μπαταρίες στέρεας μορφής θα αντικαταστήσουν τις τωρινές μπαταρίες στο δεύτερο μισό του 2020 ενώ τόνισε πως μέχρι να κατασκευαστούν οι ιδιόκτητες εγκαταστάσεις παραγωγής ηλεκτρικών μπαταριών στην Κίνα, ο όμιλος βασίζεται στις FAW, SAIC και JAC για να έρθει σε επαφή με τις προμηθευτικές εταιρείες της Κίνας.
 

PEIRAIOS LEASING
NISSAN