VW: Δεν ψάχνουμε νέα τοποθεσία για εργοστάσιο

1.614 Επισκέψεις στο άρθρο (22/10/2019)

Υψηλόβαθμο στέλεχος της VW επιβεβαίωσε πως δεν ψάχνουν κάποια εναλλακτική τοποθεσία για την κατασκευή του νέου εργοστασίου, παρά το ότι έχει μπει στον πάγο το ζήτημα με την Τουρκία λόγω της πρόσφατης εισβολής στη Συρία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Automotive News, το VW Group δεν αναζητά εναλλακτικές τοποθεσίες για να κατασκευάσει το εργοστάσιο που είχε προγραμματίσει να φτιάξει στην Μανίσα, 40 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Σμύρνης στα δυτικά παράλια της γείτονος χώρας, καθώς ακόμη αξιολογεί την κατάσταση που επικρατεί στη γειτονική χώρα. Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής παραγωγής της VW, Andreas Tostmann, μια εξέλιξη που έρχεται λίγες μέρες μετά την αναβολή της οριστικής λήψης απόφασης από το Δ.Σ. του ομίλου, αναφορικά με τη δημιουργία εργοστασίου στη Σμύρνη.

Υπενθυμίζουμε πως στις αρχές του μήνα επιβεβαιώθηκε η δημιουργία του νέου εργοστασίου της Volkswagen στην Τουρκία, μιας επένδυσης περίπου 1,3 δις ευρώ που θα ανοίξει περίπου 4.000 θέσεις εργασίας στη γειτονική χώρα, ενώ λίγες μέρες πριν, αμέσως μετά την εισβολή της Τουρκίας στη Βόρεια Συρία, υπήρξαν κλυδωνισμοί στην εν λόγω συμφωνία. Στις 15 Οκτωβρίου ήρθαν στο φως της δημοσιότητας οι δηλώσεις εκπροσώπου του γερμανικού Ομίλου στο περιοδικό Der Spiegel και στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung που ανέφεραν πως «το θέμα έχει παγώσει. Παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά και με μεγάλη ανησυχία τις εξελίξεις».

Μετά τις δεύτερες σκέψεις που φάνηκε να κάνει η Volkswagen για την αρχική της απόφαση στην Τουρκία, μπήκαν και άλλες βαλκανικές χώρες στο παιχνίδι της διεκδίκησης ωστόσο οι πρόσφατες δηλώσεις του Tostmann βάζουν στον πάγο τις όποιες ελπίδες Βούλγαρων, Ρουμάνων και Σέρβων. Από την άλλη, αξίζει να αναφερθεί ότι η κυβέρνηση της Βουλγαρίας έχει πάρει πολύ «ζεστά» το θέμα και είναι έτοιμη να ενισχύσει την προσφορά της και σχεδόν να διπλασιάσει τις επιχορηγήσεις προς τη VW σε 260 εκατομμύρια ευρώ από τα αρχικά 135 εκατομμύρια ευρώ.

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
vw