VW ID.5: Κάνει ντεμπούτο στις 3 Νοεμβρίου

VW ID.5: Κάνει ντεμπούτο στις 3 Νοεμβρίου

1.950 Επισκέψεις στο άρθρο (29/10/2021)

Το νέο Volkswagen ID.5 θα χάσει το καμουφλάζ και θα κάνει ντεμπούτο στις 3 Νοεμβρίου και σε GTX έκδοση επιδόσεων.

H Volkswagen θα παρουσιάσει επίσημα την έκδοση επιδόσεων του νέου ID.5 στις 3 Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε η ίδια η φίρμα με κάθε επισημότητα. Θυμίζουμε πως πριν λίγους μήνες, η εταιρεία είχε επιβεβαιώσει πως το SUV θα λάβει τελικά μια GTX σπορ έκδοση.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Το τρίτο μέλος της ID γκάμας

Το ID.5 είναι ουσιαστικά η coupe έκδοση του ID.4 και θα βασίζεται και αυτό στην MEB πλατφόρμα της Volkswagen για τα αμιγώς ηλεκτρικά της μοντέλα. Θα γίνει έτσι το τρίτο μέλος της ηλεκτρικής ID γκάμας που θα λανσαριστεί στην Ευρώπη μετά το ID.3 και το ID.4. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα πως θα προσφερθεί με τα ίδια ακριβώς κινητήρια σύνολα με τα οποία διατίθεται το ID.4.

Ίδια μπαταρία και μοτέρ με το ID.4

Όσον αφορά το ID.5 GTX, το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιεί επίσης το κινητήριο σύνολο του ID.4 GTX που αποτελείται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ, σε εμπρός και πίσω άξονα αντίστοιχα, προσφέροντας τετρακίνηση και συνδυαστική ισχύ 299 ίππων. Η αυτονομία του ID.4 GTX, σύμφωνα με τα πρότυπα δοκιμών WLTP είναι 480 χιλιόμετρα (520 χλμ. προσφέρει το ID.4) χάρη σε μια μπαταρία χωρητικότητας 77 kWh που χρειάζεται να μόλις 30 λεπτά για να προσφέρει κίνηση για 300 χιλιόμετρα με φορτιστή 125 kW. Η μπαταρία είναι υδρόψυκτη, με μεγάλη διάρκεια ζωής, σύμφωνα με την Volkswagen, η οποία εγγυάται ότι θα έχει τουλάχιστον το 70% της αρχικής της χωρητικότητας μετά από οκτώ χρόνια ή 160.000 χιλιόμετρα.

Μαζί και στην παραγωγή

ID.5 και ID.4, εκτός από ίδια μηχανικά μέρη, θα μοιράζονται και το ίδιο εργοστάσιο, αφού και τα δύο θα παράγονται στις εγκαταστάσεις της φίρμας στο Zwickau, ενώ αργότερα θα μετακομίσουν στο εργοστάσιο του Emden.

Κάνει πρεμιέρα το.. coupe ΙD.4
- Το τρίτο μέλος της ID γκάμας
- Ίδια μπαταρία και μοτέρ με το ID.4
- Με GTX σπορ έκδοση 299 ίππων
H Volkswagen γεμίζει με ηλεκτρικά. Εσύ ποιο θα προτιμήσεις;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

MIKRA VANS LEASING
test center