Η απόφαση υποστηρίζεται από μια επένδυση 680 εκατομμυρίων ευρώ.

VW: Το εργοστάσιο επαγγελματικών στην υπηρεσία των ηλεκτρικών

1.439 Επισκέψεις στο άρθρο (23/11/2020)

Το εργοστάσιο επαγγελματικών οχημάτων στο Αννόβερο της Γερμανίας επιστράτευσε η Volkswagen προκειμένου να προχωρήσει μεταξύ άλλων στην παραγωγή τριών νέων ηλεκτρικών SUV για το τμήμα αυτοκινήτων.


Το πλάνο του Ομίλου Volkswagen αναφορικά με την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων για όλες τις μάρκες που βρίσκονται υπό τη σκέπη του είναι αρκετά μεγάλο και όπως φαίνεται ο γερμανικό κολοσσός θα χρειαστεί βοήθεια από όλα του τα τμήματα. Στο πλαίσιο αυτό όπως έγινε γνωστό η Volkswagen ζήτησε από το εργοστάσιο επαγγελματικών οχημάτων στο Αννόβερο να παράγει τρία νέα ηλεκτρικά SUV για μάρκες του VW Group.
 
Τα μέσα του εξωτερικού αναφέρουν πως η απόφαση, η οποία υποστηρίζεται από μια επένδυση 680 εκατομμυρίων ευρώ, θα δει το εργοστάσιο να κατασκευάζει μεταξύ άλλων το ηλεκτρικό βαν Transporter, το ID. Buzz, αλλά και τα τρία νέα ηλεκτρικά επιβατικά αυτοκίνητα. Για τα τελευταία οι πληροφορίες που δόθηκαν είναι ελάχιστες, ωστόσο έγινε γνωστό πως θα πρόκειται για τρία νέα μεσαία ηλεκτρικά SUV.
 
Η κατασκευή των νέων αυτοκινήτων θα απαιτήσει μια νέα γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο του Αννόβερου, το οποίο με αυτή την προσθήκη θα γίνει μία εγκατάσταση που θα παράγει οχήματα διαφορετικά μεταξύ τους και για πολλές μάρκες εντός του Ομίλου.
 
«Το κύριο εργοστάσιό μας στο Αννόβερο γίνεται ο τόπος παραγωγής για τρία εντελώς νέα premium ηλεκτρικά οχήματα στον Όμιλο», δήλωσε ο Δρ. Carsten Intra, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Volkswagen Commercial Vehicles. «Αυτά τα D-SUV είναι γνήσια κορυφαία έργα: premium και 100% ηλεκτρικά».

PEUGEOT NEW EVANS
4green