H Toyota παίρνει και τις τρεις πρώτες θέσεις στην κατάταξη των εκπομπών ρύπων με τον νέο κύκλο μετρήσεων WLTP.

Το Toyota Prius έχει την πρώτη θέση, αφού εκπέμπει μόλις 78 γρ. CO2 ανά χιλιόμετρο.

Το πρόσφατα ανανεωμένο Aygo με τον αναβαθμισμένο 1.000άρη κινητήρα που αποδίδει πλέον 72 άλογα, 3 περισσότερα από το προ ανανέωσης μοντέλο, εκπέμπει 93 γρ./χλμ..

WLTP: Τα 10 κορυφαία σε κατανάλωση μοντέλα στην Ελλάδα

11.595 Επισκέψεις στο άρθρο (4/9/2018)

Η Toyota έχει τις τρεις πρώτες θέσεις στο βάθρο των πιο «πράσινων» μοντέλων από πλευράς εκπομπών ρύπων μετά την εφαρμογή του νέου κύκλου μέτρησης εκπομπών ρύπων WLTP σε πραγματικές συνθήκες.

Από 1η Σεπτεμβρίου 2018 ο όρος WLTP (Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure) μπήκε για τα καλά στη ζωή μας, ερχόμενος να εκμοντερνίσει τον κύκλο δοκιμών κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων NEDC, προσομοιάζοντας τις δοκιμές του εργαστηρίου με πιο ρεαλιστικές συνθήκες.

Με αφορμή, λοιπόν, την έναρξη της ισχύος του WLTP φέρνουμε στο φως της δημοσιότητας τα στοιχεία που ανακοίνωσαν οι εταιρείες στον ΣΕΑΑ (Σύνδεσμο Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων), για την κατανάλωση και τις εκπομπές ρύπων όσων αυτοκινήτων πωλούνται στην Ελλάδα και έχουν μετρηθεί με τον νέο κύκλο δοκιμών, από τον οποίο βγαίνουν κάποια πολύ χρήσιμα συμπεράσματα. 
 

Κατ΄αρχάς η Toyota μένει ολομόχανη στο πόντιουμ των βενζινοκίνητων οχημάτων που έχουν μετρηθεί με WLTP κατακτώντας τις τρεις πρώτες θέσεις βάσει των ειδικών εκπομπών ρύπων CO2, με τα υβριδικά Prius και Yaris, ενώ η τριάδα ολοκληρώνεται με το πρόσφατα ανανεωμένο Aygo. Σημειώνουμε πως το Prius εφοδιάζεται με το υβριδικό σύνολο που απαρτίζεται από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης χωρητικότητας 1,8 λτ. και έναν ηλεκτροκινητήρα με τη συνολική ισχύ να ορίζεται στους 122 ίππους, ενώ το Yaris HSD τροφοδοτείται από το συνδυασμό ενός 1.500άρη βενζινοκινητήρα και ενός ηλεκτρικού μοτέρ συνολικής απόδοσης 100 ίππων. Από την άλλη, «καρδιά» του Aygo, που παίρνει το χάλκινο μετάλλιο, είναι ο τρικύλινδρος ατμοσφαιρικός βενζινοκινητήρας με 72 άλογα και ρύπους.
 
Πέραν αυτών στην πρώτη δεκάδα των πιο αποδοτικών μοντέλων από πλευράς κατανάλωσης καυσίμου, κατ΄αύξουσα τάξη εκπομπών CO2 συναντούμε συνολικά τέσσερα μοντέλα της Toyota, τρία της Renault, δύο της BMW και ένα της Volkswagen. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τον αναλυτικό πίνανα με το Top 10 των μοντέλων με τα στοιχεία κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων, όπως ανακοινώθηκαν από τον ΣΕΑΑ.



 

VW LEASEPRO
test center