Χωρίς αυτοκίνητο τις Κυριακές για οικονομία στο πετρέλαιο;

Χωρίς αυτοκίνητο τις Κυριακές για οικονομία στο πετρέλαιο;

9.514 Επισκέψεις στο άρθρο (10/5/2022)

Κυριακές χωρίς αυτοκίνητο στις πόλεις, ομαδικές μετακινήσεις και μείωση των ορίων ταχύτητας κατά 10 χλμ./ώρα προτείνει η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας για να αντιμετωπιστεί η έλλειψη του ρωσικού πετρελαίου!

Προτάσεις της ΙΕΑ για την μείωση της ζήτησης ενέργειας

Οι κυρώσεις στην Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία με βασικότερη την απεξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό πετρέλαιο ενδέχεται να οδηγήσουν σε μία σειρά από μέτρα τα οποία μέχρι πριν από λίγο διάστημα θα λογίζονταν ως σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας. Η είδηση αυτή έρχεται μετά την προειδοποίηση στην οποία προέβη η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (ΙΕΑ) με σκοπό την μείωση της ζήτησης της ενέργειας, κυρίως πετρελαίου και φυσικού αερίου, για να αντιμετωπιστεί η κρίση.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Η ενεργειακή κρίση ενόψει καλοκαιριού θα ενταθεί

Σύμφωνα λοιπόν με όσα τόνισε ο επικεφαλής της ΙΕΑ, Φατίχ Μπιρόλ η ενεργειακή κρίση ενόψει καλοκαιριού θα ενταθεί, καθώς οι πολίτες θα ταξιδεύουν περισσότερο, με αποτέλεσμα να απαιτείται περισσότερο πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Ως εκ τούτου η ΙΕΑ συνέστησε 10 άμεσα βήματα που πρέπει να κάνουν οι χώρες ώστε να διατηρήσουν αποθέματα πετρελαίου και κάποια από τα βήματα αυτά έχουν άμεση σχέση με τις μετακινήσεις.

Θέλει να αλλάξει τον τρόπο των μετακινήσεων η ΙΕΑ

Αρχικά η ΙΕΑ προτείνει τη μείωση των ορίων ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους κατά τουλάχιστον 10 χλμ./ώρα, υ\αναφέροντας πως έτσι θα εξοικονομηθούν περίπου 290 χιλιάδες βαρέλια την ημέρα καυσίμων από αυτοκίνητα και 140 από φορτηγά. Ένα ακόμα μέτρο που προτείνει είναι οι Κυριακές χωρίς αυτοκίνητο στις πόλεις. Βάσει αυτού του μέτρου θα εξοικονομούνται περίπου 380 βαρέλια περίπου, ενώ μια Κυριακή το μήνα εξοικονομεί περίπου 95 βαρέλια ανά ημέρα.  
 
Από κει και πέρα η ΙΕΑ προτείνει τη μείωση της τιμής των εισιτηρίων στα ΜΜΜ προκειμένου οι πολίτες να τα προτιμήσουν αντί των ΙΧ για καθημερινές μετακινήσεις, αλλά και οι χώρες να ενθαρρύνουν τους πολίτες τους να επιλέξουν τρένα υψηλής ταχύτητας αντί για αεροπλάνα, όπου είναι δυνατόν. Τέλος η ΙΕΑ πρότεινε και τις ομαδικές μετακινήσεις με το ίδιο αυτοκίνητο.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
moto