Ο Sergio Marchionne ανακοίνωσε ότι τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν θα αποτελέσουν μέρος του 5ετούς πλάνου της εταιρείας.

Χωρίς ηλεκτρικά η Ferrari

2.200 Επισκέψεις στο άρθρο (25/4/2018)

Xωρίς κάποιο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο θα μείνει η γκάμα της Ferrari τα επόμενα χρόνια, με την προσοχή της μάρκας να στρέφεται στα υβριδικά. Διαβάστε τι μαθαίνουμε.

Απίθανο είναι να δούμε κάποια αμιγώς ηλεκτρική Ferrari στο άμεσο μέλλον σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από το στρατόπεδο της μάρκας στην Ιταλία, αφού ο Sergio Μarchionne έχει εκφράσει πολλές φορές την απέχθεια του για τα ηλεκτρικά μοντέλα και δεν φαίνεται να αλλάζει άποψη.

Πηγές αναφέρουν ότι στην ετήσια γενική συνεδρίαση των μετόχων της Ferrari, ο Sergio Marchionne ανακοίνωσε ότι τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν θα αποτελέσουν μέρος του 5ετούς πλάνου της εταιρείας. Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι αυτή την στιγμή, τα ηλεκτρικά δεν ενδιαφέρουν την εταιρεία ενώ τόνισε πως και η Lamborghini που αποτελεί ανταγωνιστή της Ferrari, δεν σχεδιάζει να λανσάρει κάποιο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο μέχρι το 2026.
 
Η θέση αυτή της Ferrari δεν πρέπει να προκαλεί καμία έκπληξη, ιδιαίτερα αν σκεφτεί κανείς ότι δεν έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από τότε που ο Marchionne ήταν έξαλλος με τα κέρδη που παρουσιάζει το ηλεκτρικό Fiat 500e λέγοντας: «όχι μόνο δεν είμαι σίγουρος ότι μπορείς να βγάλεις κέρδος αλλά ούτε και να αναπληρώσεις τα έξοδα παραγωγής των ηλεκτρικών μοντέλων». Πάντως , μέσα στο 2018 φάνηκε ανοιχτός στο ενδεχόμενο να κατασκευαστεί μια ηλεκτρική Ferrari, όταν η τεχνολογία το επιτρέψει σημειώνοντας: «αν πρέπει να κατασκευαστεί κάποιο ηλεκτρικό supercar, τότε η Ferrari θα είναι η πρώτη που θα το κάνει».

Η προσοχή της Ferrari πάντως φαίνεται πως έχει στραφεί στα υβριδικά κινητήρια σύνολα, μετά και το video που ήρθε στο φως πριν μερικές εβδομάδες και παρουσίασε μια Ferrari να επιταχύνει χωρίς τον παραμικρό θόρυβο.
 

PEUGEOT NEW EVANS
4green