Το νέο έργο θα ανακουφίσει τις περιοχές που μέχρι τώρα στέγαζαν τους σταθμούς των Υπεραστικών λεωφορείων.

Το νέο έργο θα ανακουφίσει τις περιοχές που μέχρι τώρα στέγαζαν τους σταθμούς των Υπεραστικών λεωφορείων.

Υπερ-σταθμός ετοιμάζεται στον Ελαιώνα

1.439 Επισκέψεις στο άρθρο (22/5/2018)

Ένας νέος κόμβος συγκοινωνιών ετοιμάζεται στον Ελαιώνα που θα ανακουφίσει τους τωρινούς σταθμούς ΚΤΕΛ και θα αναβαθμίσει την περιοχή. Διαβάστε τι μαθαίνουμε.

Tις πρώτες πληροφορίες σχετικά με το σχέδιο υλοποίησης του νέου Κεντρικού Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων (ΚΣΥΛ) στην περιοχή του Ελαιώνα αποκάλυψε ο Υποδιευθυντής Νέων Έργων στη Διεύθυνση Στρατηγικής Ανάπτυξης της Αττικό Μετρό, Παναγιώτης Κλήμης, στο 2ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών.

Ο ίδιος σημείωσε πως το νέο έργο θα ανακουφίσει τις περιοχές που μέχρι τώρα στέγαζαν τους σταθμούς των Υπεραστικών λεωφορείων ενώ παράλληλα θα αναβαθμιστεί η περιοχή του Ελαιώνα που όπως είπε «αυτή την στιγμή δεν έχει καθόλου υποδομές». Η σχεδίαση του σταθμού είπε πως θα μοιάζει «με τερμιναλ αεροδρομίου, λαμβάνοντας υπόψη και την αντίστοιχη διεθνή εμπειρία» ενώ σημείωσε πως σκοπός είναι η δημιουργία ενός συγκοινωνιακού κόμβου που θα έχει ετήσιο φόρτο της τάξης των 16 εκατ. επιβατών. Οι εγκαταστάσεις θα καλύψουν περίπου 40.000 τ.μ ενώ θα υπάρχουν ακόμα  20.000 τ.μ πρασίνου, χώροι για εμπορικές χρήσεις αλλά και χώρος στάθμευσης για 572 οχήματα.
 
Όσον αφορά την χρηματοδότηση του έργου,  το Υπουργείο έχει ήδη κινήσει διαδικασίες ένταξης του έργου στο «Πακέτο Γιούνκερ» ενώ  ο Παναγιώτης Κλήμης εκτίμησε πως το κόστος θα φτάσει μέχρι και τα 170-180 εκατομμύρια ευρώ, συμπληρώνοντας ότι η αποπληρωμή θα γίνει τόσο από την χρήση των εμπορικών εγκαταστάσεων, όσο και από τα ΚΤΕΛ που θα συνεισφέρουν στην αποπληρωμή του έργου μέσα από τα εισιτήρια.

Η διαδικασία απαλλοτριώσεων τελείωσε πρόσφατα ενώ η προ-μελέτη αναμένεται μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα. Το επόμενο βήμα είναι η σύνταξη των Τευχών Δημοπράτησης για την προκήρυξη του διαγωνισμού.

NEO TRAFIC
moto