Η συγκεκριμένη πίστα παραμένει η Μέκκα των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Υπερεκτιμημένο το Ring λέει η VW

1.983 Επισκέψεις στο άρθρο (29/4/2020)

Η πίστα του Nürburgring αποτελεί βασικό χώρο δοκιμών και εξέλιξης των οχημάτων, αφού δεν είναι λίγες οι εταιρείες που την επισκέπτονται. Μία από αυτές είναι και η Volkswagen. Παρόλο όμως αυτό το γεγονός η γερμανική μάρκα πιστεύει πως η φήμη της εν λόγω πίστας έχει δόση υπερβολής.


Αυτό τόνισε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής τεχνολογίας της VW, Matthias Rabe αφήνοντας έτσι κάποιες σκιές για τη χρησιμότητα της εμβληματικής πίστας. Μιλώντας σε βρετανικά μέσα ο Rabe ανέφερε: «Δεν είναι μόνο η πίστα στο Nürburgring. Αλλά εξίσου σημαντικό ρόλο παίζουν και οι υπόλοιποι επαρχιακοί δρόμοι που σε οδηγούν σε αυτή». Μάλιστα έδωσε ως παράδειγμα το νέο Golf GTI, το οποίο η μάρκα ανέπτυξε με την προοπτική να είναι ευχάριστο στην οδήγηση τόσο στην πίστα, τόσο και στους κανονικούς δρόμους.
 
Βέβαια αυτό δεν εμποδίζει τη γερμανική μάρκα να χρησιμοποιεί το Ring, κάτι που είχε κάνει και πριν από τέσσερα χρόνια, όταν το Golf GTI Clubsport S ολοκλήρωσε ένα γύρο σε 7 λεπτά και 47,19 δευτερόλεπτα για να σπάσει (τότε) το ρεκόρ στην κατηγορία των εμπροσθιοκίνητων αυτοκινήτων παραγωγής.
 
Φυσικά, ανεξάρτητα από την άποψη που μπορεί να σχηματίσει κάποιος για την συγκεκριμένη πίστα, αυτή παραμένει η Μέκκα των αυτοκινητοβιομηχανιών, των προμηθευτών και των φίλων του αυτοκινήτου. Μάλιστα ακόμα και κατά τη διάρκεια της κρίσης με την πανδημία, πολλοί ήταν αυτοί που βρέθηκαν στο σημείο, δείχνοντας πως έχει ακόμα αρκετό μέλλον μπροστά της.

peugeot
NISSAN