Ζητάει αποζημίωση γιατί τον είδαν να παρκάρει θέση ΑμεΑ

2.599 Επισκέψεις στο άρθρο (3/2/2020)

Μεγάλη αποζημίωση αξιώνει οδηγός από μία γυναίκα γιατί τον φωτογράφισε να έχει παρκάρει το όχημά του σε θέση ΑμεΑ και έπειτα ανάρτησε την εικόνα στο Facebook με ακάλυπτη την πινακίδα του.

Toν μπελά της βρήκε μια γυναίκα όταν αποφάσισε να δημοσιεύσει στα social media το αυτοκίνητο ενός οδηγού που πάρκαρε σε θέση για ΑμεΑ.

Η ίδια βγαίνοντας από το κατάστημα είδε έναν οδηγό να παρκάρει ανενόχλητος σε θέση με ξεκάθαρη σήμανση για άτομα με αναπηρία. Όταν του ζήτησε εξηγήσεις, όπως λέει, εκείνος της επιτέθηκε με την ίδια να δηλώνει σε συνέντευξη της: «Μου επιτέθηκε με απίστευτο τρόπο. Εκτός από χειρονομίες και βρισιές, με ακολούθησε μέχρι το αυτοκίνητό μου, όπου φόρτωνα τα ψώνια και με απείλησε»

H επόμενη κίνησή της ήταν να ανεβάσει την εικόνα που πρόλαβε να βγάλει στον λογαριασμό της στο Facebook, ωστόσο μετά από 5 μήνες, μέσα στους οποίους η φωτογραφία είχε χιλιάδες κοινοποιήσεις, ο οδηγός της άσκησε αγωγή διεκδικώντας 70.000 ευρώ. Το ποσό μειώθηκε μετά από λίγο στις 40.000 ευρώ γιατί σύμφωνα με τον δικηγόρο Β. Σωτηρόπουλο «όσα περισσότερα χρήματα ζητάει κάποιος από το Δικαστήριο, τόσο πιο αυξημένο είναι το δικαστικό ένσημο (αγωγόσημο) που καλείται να πληρώσει στο Δημόσιο πριν γίνει η δίκη».

Η υπόθεση εκδικάστηκε την περασμένη Πέμπτη στην Ευελπίδων με την απόφασή να αναμένεται εντός των προσεχών μηνών, σύμφωνα με την ανάρτηση του δικηγόρου.
 

Mercedes
skoda