2 φωτογραφίες »

Εδώ βλέπετε μια πρόταση για το πως θα μοιάζει το νέο Golf R.

Ζήτησε η VW τον 2,5 λτ. ΤFSI από την Audi;

11.057 Επισκέψεις στο άρθρο (19/3/2020)

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται ολλανδικό δημοσίευμα που κάνει λόγο επίσης πως η Audi «έκοψε» από νωρίς τον βήχα στην VW για το ζήτημα αυτό.


Έχουν περάσει σχεδόν 6 χρόνια από τότε που η Volkswagen έκανε την έκπληξη και παρουσίασε στην Έκθεση του Πεκίνου το R400 concept που βασιζόταν στο ανανεωμένο Golf έβδομης γενιάς και είχε ισχύ 420 ίππων. Η εταιρεία δεν προχώρησε τελικά ποτέ στην παραγωγή του, ωστόσο ένα δημοσιεύμα ολλανδικής εφημερίδας αναφέρει πως στην VW ποτέ δεν ξέχασαν ποτέ ότι θα μπορούσαν να προσφέρουν μια ακόμη πιο ισχύρή έκδοση στο μικρομεσαίο τους hot-hatch και ψάχνουν τρόπους για να το καταφέρουν στο μέλλον.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το δημοσιεύμα, η VW πριν από λίγο καιρό και ενώ άρχισε να καταστρώνει τα πλάνα της για το νέο Golf R, ρώτησε την Audi αν θα μπορούσε να της δανείσει τον γνωστό 2,5 λίτρων TFSI κινητήρα για να τον χωρέσει μέσα στο νέο Golf, ώστε να αυξήσει σε μεγάλο βαθμό την ιπποδύναμη του.

Η απάντηση της Audi ήταν αρνητική και ο λόγος είναι απλός. Με τον 2,5 λίτρων TFSI κινητήρα το Golf R θα μπορούσε εύκολα να βγάλει στον δρόμο 400+ άλογα, κάτι που θα αποτελούσε εμπόδιο στην επιτυχία του επόμενου RS3 Sportback που αναμένεται μέσα στο 2020, αφού προφανώς θα προσφερόταν σε πιο «προσιτή» τιμή. Αλλωστε, η Audi έχει στο παρελθόν δανείσει το συγκεκριμένο μοτέρ σε εταιρίες έξω από τα Group, για μοντέλα όμως που δεν έρχονται σε ανταγωνισμό μαζί της.

Eπιπλέον, η Audi φαίνεται πως είχε ένα ακόμη επιχείρημα καθώς φέρεται πως ισχυρίστηκε πως θα ήταν αδύνατο να αυξήσει την παραγωγή του κινητήρα στο εργοστάσιο της στην Oυγγαρία καθώς ήδη οι γραμμές παραγωγής της είναι «φορτωμένες» με την κατασκευή μιας σειράς μοντέλων της μάρκας.

Ο γνωστός 2λιτρος TSI φαίνεται λοιπόν πως ήταν η μόνη επιλογή της VW για το Golf R. Πάντως, η ισχύς έχει διαρρεύσει πως θα ανέβει από τα 300 στα 330 άλογα στη νέα γενιά ενώ υπάρχουν φήμες πως ετοιμάζεται και μια ακόμη πιο ισχυρή έκδοση.
 

Hyundai
NISSAN