38.346 βεβαιωμένες τροχονομικές παραβάσεις στην Αθήνα μέσα σε ένα μήνα.
526 τροχαία στην πρωτεύουσα είχαν απολογισμό 10 νεκρούς.
Ποια είναι τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων.
38.346 βεβαιωμένες τροχονομικές παραβάσεις στην Αθήνα μέσα σε ένα μήνα
Τους αριθμούς των τροχονομικών παραβάσεων και των τροχαίων ατυχημάτων που έλαβαν χώρα τον Μάιο του 2026 στην Αττική, έδωσε στη δημοσιότητα η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής.
Όπως αναφέρουν τα επίσημα στοιχεία, στην περιοχή της Αττικής, κατά το μήνα Μάιο του 2026 βεβαιώθηκαν 38.346 παραβάσεις, από τις οποίες 290 σε βαθμό πλημμελήματος.
Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν:
989 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 44 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος
1.396 παραβάσεις ορίου ταχύτητας
320 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
886 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου
2.131 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας
3.619 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους και
103 παραβάσεις για επικίνδυνους ελιγμούς
526 τροχαία στην Αθήνα με 10 νεκρούς
Το ίδιο χρονικό διάστημα σημειώθηκαν 526 τροχαία ατυχήματα με 629 παθόντες και ειδικότερα:
Η ΕΛ.ΑΣ. ενημερώνει πως τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.
Παράλληλα, σημειώνει ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.