Η εξέλιξη των ελαστικών αυτοκινήτου: Νέες τεχνολογικές καινοτομίες
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η εξέλιξη των ελαστικών αυτοκινήτου: Νέες τεχνολογικές καινοτομίες

3.856 Επισκέψεις στο άρθρο (28/3/2023)

Από τα ελαστικά που φουσκώνουν μόνα τους, μέχρι τις 3D κεντρικές λεπίδες που διαθέτουν κάποια ελαστικά – πιονέροι τεχνολογίας! Οι σύγχρονες τεχνολογικές καινοτομίες, φέρνουν στην αγορά αποδοτικά, ασφαλή και αποτελεσματικά ελαστικά, σχεδόν στα ίδια λεφτά.

Οι 4 τομείς της εξέλιξης, τα πνευματικά ελαστικά & η ανάγκη διαρκούς βελτίωσης

Είναι η περίοδος των μεγάλων αλλαγών, των ραγδαίων εξελίξεων. Όπως τα καινούργια αυτοκίνητα διαρκώς βελτιώνονται, έτσι και τα σχετιζόμενα αναλώσιμα αναβαθμίζουν τις προδιαγραφές τους. Οι αυξανόμενες απαιτήσεις των πελατών είναι που δημιουργούν προκλήσεις για τις αυτοκινητοβιομηχανίες, με 4 βασικούς τομείς εξέλιξης:
  • μοντέρνα εμφάνιση
  • υψηλές επιδόσεις
  • ανθεκτικότητα
  • καλή σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας
Ειδικά για τα ελαστικά, η ασφάλεια είναι νο1 προτεραιότητα. Μία παράμετρος που συνδυάζει την ανθεκτικότητα και την καλή σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το ελαστικό είναι το σημαντικότερο «εξάρτημα» ενός αυτοκινήτου ως το μοναδικό σημείο επαφής-τριβής ανάμεσα σε όχημα και δρόμο. Η πλειοψηφία των σύγχρονων αυτοκινήτων «φοράει» πνευματικά ελαστικά τα οποία για να διατηρήσουν το σχήμα τους χρησιμοποιούν συμπιεσμένο αέρα, με σαμπρέλα ή χωρίς. Αυτό το είδος των ελαστικών δέχεται πιέσεις-ζημιές (φθορά, σκασίματα κ.λπ.), για αυτό και οι εταιρείες ψάχνουν διαρκώς τρόπους να βελτιώσουν τα προϊόντα τους.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »

Ελαστικά που φουσκώνουν μόνα τους και η RFID τεχνολογία

καινοτομίες που πριν από κάποια χρόνια έμοιαζαν... ουτοπικές. Πρωτοπόρος στην κατασκευή ελαστικών, η Goodyear έχει δημιουργήσει την τεχνολογία «Αir Maintenance Technology» (AMT). Αυτή εφαρμόζεται στα ελαστικά που φουσκώνουν μόνα τους τα οποία δεν χρειάζονται φούσκωμα από μια κλασική τρόμπα ή οποιοδήποτε άλλο ηλεκτρονικό σύστημα. Αντιθέτως, μπορούν να διατηρούν την ιδανική πίεση, χάρη σε μία μικρή τρόμπα που βρίσκεται στο εσωτερικό τους. Ειδικοί αισθητήρες ανιχνεύουν απώλεια πίεσης του αέρα και μόλις αυτό συμβεί, ενεργοποιείται ένα σύστημα βαλβίδων που φουσκώνουν το ελαστικό ενώ εκείνο περιστρέφεται στο οδόστρωμα. Αυτή η διαδικασία απαιτεί ελάχιστο χρόνο και γλιτώνει τον οδηγό από περιττό κόπο και χρόνο.
 
Διαφορετική αλλά εξίσου ενδιαφέρουσα είναι η τεχνολογία αναγνώρισης ραδιοσυχνοτήτων. Αναφερόμαστε γνωστά τσιπάκια RFID (Radio Frequency Identification). Τα συγκεκριμένα chips παρέχουν στον οδηγό συγκεκριμένες πληροφορίες για την τρέχουσα κατάσταση του ελαστικού (για παράδειγμα το ποσοστό φθοράς του) μέσω τεχνολογίας προσδιορισμού ραδιοσυχνότητας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »
Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
Σχολιάστε
NON STOP
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel