6 φωτογραφίες »

Citroen C3 Vs Nissan Micra: Ποιο trendy μικρό στα 15 χιλιάρικα;

81.958 Επισκέψεις στο άρθρο (2/1/2021)

Bίοι παράλληλοι: Τα Citroen C3 και Nissan Micra βρίσκονται αντιμέτωπα σε όλα τα επίπεδα αποτελώντας επιπλέον και δυο εκ των πιο ξεχωριστών αισθητικά μοντέλων της μικρής κατηγορίας.


Tα δύο μικρά αυτοκίνητα που συγκρίνουμε, διαγράφουν μια καλή πορεία στην αγορά της κατηγορίας και κοντράρονται σθεναρά σε όλα τα επίπεδα, όμως το καθένα διαθέτει το δικό του ξεχωριστό ύφος. Το νέο Citroen C3 ήρθε για να αντικαταστήσει το προηγούμενο και με έμφαση στην ξεχωριστή σχεδίαση και την άνεση, τομέας που ανέκαθεν η Citroen έδειχνε ιδιαίτερη σημασία, κατάφερε να εδραιωθεί σε αυτή. Από την άλλη το Nissan Micra διαθέτει με ρηξικέλευθη για την ιστορία του σχεδίαση, αντικαθιστώντας τις καμπύλες με έντονες ακμές που το έκαναν συνώνυμο του δυναμισμού στην προηγούμενή του γενιά. Τα συγκρίνουμε στις εκδόσεις με παραπλήσια τιμή και ιπποδύναμη.

Εμφάνιση: Κομψό το C3, δυναμικό το Micra
To βασικό χαρακτηριστικό και των δύο μοντέλων είναι σαφέστατα το γεγονός πως αποτελούν 2 ξεχωριστές προτάσεις στην αγορά, η καθεμιά με το δικό της ύφος. Το νέο Citroen C3 συνεχίζει και στην ανανεωμένη του μορφή να ξεχωρίζει για την επιβλητική του παρουσία που στηρίζεται στις καμπύλες του αμαξώματός του και τις όμορφες στυλιστικές λεπτομέρειές του. Κυρίαρχα στοιχεία της εμφάνισης αποτελούν τα στενά LED φώτα ημέρας, τα προαιρετικά προστατευτικά Airbumps και η διχρωμία σε αμάξωμα οροφή καθώς και οι μεγάλες δυνατότητες εξατομίκευσης που προσφέρει. Αντίθετα το Nissan Micra έχει αφήσει την στρογγυλή αισθητική του παρελθόντος και εκφράζει ένα πιο δυναμικό προφίλ, το οποίο επιτυγχάνεται μέσω των αιχμηρών του επιφανειών και τις έντονες νευρώσεις στο αμάξωμα αλλά την κουπέ αισθητική του στο πίσω μέρος.

Εσωτερικό – Χώροι: Νεανικά και ευχάριστα και τα δύο
Η εικόνα στο εσωτερικό και των 2 αυτοκινήτων είναι σύγχρονη και καλαίσθητη ενώ παρά την ευρεία χρήση σκληρών πλαστικών, επιδεικνύουν καλά επίπεδα ποιότητας. Ξεκινώντας από το Citroen C3, αυτό έχει ευχάριστο διάκοσμο και η αισθητική του βασίζεται σε λιτές σχεδιαστικές γραμμές αλλά και ιδιαίτερα τετράγωνα μοτίβα, ενώ η ανανέωση του χάρισε τα εκπληκτικά σε άνεση καθίσματα. Από κει και πέρα είναι πρακτικό και ευρύχωρο υπερτερώντας του Micra στον τομέα των χώρων για τους επιβάτες, από την άλλη όμως τα δύο μοντέλα έχουν τον ίδιο χώρο για τις αποσκευές (300 λίτρα). Το Nissan Micra προβάλλει και στο εσωτερικό του έναν έντονα νεανικό και μοντέρνο χαρακτήρα. Ο παιχνιδιάρικος και νεανικός του διάκοσμος ενισχύεται στις εκδόσεις μετά της βασικής, με σύστημα infotainment και άλλα στοιχεία όπως διχρωμία κλπ. ενώ είναι καλό εργονομικά και άνετο αν και οι χώροι για τα κεφάλια των πίσω είναι οριακά επαρκείς.

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Hyundai
OPEL