7 φωτογραφίες »

Οι εξωτερικές αλλαγές που έχουν πραγματοποιήσει οι άνθρωποι της εταιρείας είναι αρκετά ήπιες.

Ανανεωμένο Lexus LS

3.833 Επισκέψεις στο άρθρο (7/7/2020)

Περίπου 3,5 χρόνια από την κυκλοφορία του μοντέλου πέμπτης γενιάς, το Lexus LS δέχεται μία ανανέωση προκειμένου να συνεχίσει να είναι ανταγωνιστικό στην κατηγορία των premium σεντάν.


Οι εξωτερικές αλλαγές που έχουν πραγματοποιήσει οι άνθρωποι της εταιρείας είναι αρκετά ήπιες. Οι προβολείς φαίνεται να έχουν επηρεαστεί σχεδιαστικά, ενώ η  Lexus έχει επίσης διαφοροποιήσει τον μπροστινό προφυλακτήρα. Η χαρακτηριστικά μάσκα παραμένει στη θέση της, φιλοξενεί ωστόσο έναν αισθητήρα λίγα εκατοστά κάτω από το λογότυπο της μάρκας. Στις εικόνες που κυκλοφόρησαν βλέπουμε το LS 500 στην έκδοση F Sport και το LS 500h. Αμφότερα διαθέτουν νέα γραφικά στα οπίσθια φωτιστικά σώματα, ενώ διαθέσιμες είναι πολλές επιλογές ζαντών που φτάνουν έως τις 20 ίντσες. Στα παραπάνω προσθέστε και ένα νέο ασημί χρώμα.
 
Στο εσωτερικό το πολυτελές σεντάν διαθέτει οθόνη υψηλής ανάλυσης για τον ψηφιακό κεντρικό καθρέφτη και μαύρο φινίρισμα για τα χειριστήρια στο τιμόνι και την κεντρική κονσόλα. Μιλώντας για αυτό, η κεντρική κονσόλα φιλοξενεί τώρα έναν διακόπτη που λειτουργεί ως συντόμευση για το νέο σύστημα ψυχαγωγίας με οθόνη 12,3 ιντσών, προσφέροντας γρήγορη πρόσβαση στα θερμαινόμενα καθίσματα και το τιμόνι. Το infotainment με τη σειρά του εκτός του ότι χαρακτηρίζεται από μια νέα οθόνη αφής, έχει δυνατότητα σύνδεσης στα Android Auto και Apple CarPlay.
 
Από κει και πέρα η μάρκα υποστηρίζει πως έχει βελτιώσει την προσαρμοζόμενη ανάρτηση, παράλληλα με επιπλέον αναθεωρήσεις όπως μεταξύ άλλων στις βάσεις του κινητήρα, τα μαξιλάρια των καθισμάτων και εν γένει των υλικών που είναι πλέον πιο μαλακά για να απορροφούν τους κραδασμούς. Όλα αυτά έχουν συντελέσει στη μεγαλύτερη άνεση του ταξιδιού.
 
Μηχανικά η Lexus αναφέρει ότι στο LS 500 έχει βελτιώσει την απόκριση του κιβωτίου ταχυτήτων και τη ισχύ στις χαμηλές στροφές, ενώ το υβριδικό LS 500h διαθέτει πιο γρήγορη επιτάχυνση. Αμφότερα χρησιμοποιούν τα ενημερωμένα συστήματα Active Noise Control και Engine Sound Enhancement για πιο ήσυχη καμπίνα. Τέλος το ντεμπούτο του κάνει το σύστημα Lexus Teammate ως μια σειρά συστημάτων υποβοήθησης οδηγού.
 
Οι πωλήσεις του LS facelift θα ξεκινήσουν στην Ιαπωνία προς το τέλος του 2020, με τις διεθνείς αγορές να ακολουθούν το επόμενο έτος.

Hyundai
OPEL