Πιθανή θεωρείται η χρήση ενός V6 κινητήρα στην "μικρότερη" έκδοση του Audi R8.

Audi R8: «Βασική» έκδοση με κινητήρα V6;

6.197 Επισκέψεις στο άρθρο (3/1/2017)

Περισσότερες φήμες και πληροφορίες έκαναν την εμφάνισή τους σχετικά με μια επερχόμενη, μικρότερη έκδοση του Audi R8.

Εδώ και αρκετό καιρό, οι συζητήσεις γύρω από την βασική έκδοση του Audi R8 δίνουν και παίρνουν. Μετά την διακοπή της έκδοσης με τον V8 κινητήρα, τα σενάρια για την «αντικατάστασή» του από μια έκδοση με μικρότερο μοτέρ είναι έντονα.
 
Μέχρι τώρα, τα περισσότερα στοιχεία έκαναν λόγο για χρήση ενός πεντακύλινδρου σε σειρά μοτέρ, κυβισμού 2,5 λίτρων, στην έκδοση αυτή. Ωστόσο, η εταιρεία από το Ingolstadt φαίνεται να μην συμφωνεί με τα σενάρια αυτά και να προτίθεται να χρησιμοποιήσει μια turbo V6 μονάδα, βασισμένη σε αυτή που χρησιμοποιεί η Porsche Panamera.

Πρόκειται για έναν κινητήρα κυβισμού 2,9 λίτρων  με διπλό turbo, τον οποίο η Audi δεν θα χρησιμοποιήσει αυτούσιο, παρά θα τον εξελίξει σε δύο κατευθύνσεις: Για χρήση στο νέο R8, αλλά και στο RS4.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες λένε ότι, σε χρήση στο R8, ο εξακύλινδρος κινητήρας θα ρυθμιστεί για απόδοση περίπου 507 ίππους, ενώ θα χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκίνητο κομπρέσορα, ο οποίος εκτός από την εξασφάλιση της παραπάνω ισχύος, θα συμβάλλει και στην μείωση του turbo lag.
 

SPRING SEAT
OPEL