Η νέα Mercedes GLB απέναντι στη BMW X1

184.319 Επισκέψεις στο άρθρο (15/5/2020)

Εισαγωγή στα premium SUV: Η νέα Mercedes GLB, το ολοκαίνουριο premium οικογενειακό SUV τίθεται ενώπιος ενωπίω με την BMW Χ1, στις αρχικές τους εκδόσεις, αναζωπυρώνοντας την κόντρα των δύο γερμανικών μαρκών.


Η άφιξη της GLB έφερε νέα δεδομένα στην κατηγορία των premium C-SUV, με το μοντέλο της Mercedes να διαφοροποιείται από τα υπάρχοντα μοντέλα της κατηγορίας -άκρως λογικό καθώς ανάμεσα σε αυτά βρίσκεται και η ομόσταυλη GLA- με στόχο να κυριαρχήσει της κατηγορίας.

Απέναντί της μεταξύ άλλων θα συναντήσουμε την προσφάτως ανανεωμένη BMW X1, η οποία και αποτελεί το εισαγωγικό μοντέλο της σειράς «Χ» και παρά τη διαφορά στο μήκος των δύο μοντέλων, τιμολογιακά απευθύνεται στο ίδιο κοινό. Περί μήκους πάντως πιο «κοντά» στην GLB είναι η X3, ωστόσο η πιο προσιτή έκδοση στον τιμοκατάλογο της BMW είναι κατά 18.000 ευρώ περίπου από ακριβή από την αντίστοιχα πιο προσιτή έκδοση της GLB. Για να μην μακρηγορούμε, ας ξεκινήσουμε τη σύγκριση της Mercedes-Benz GLB 200 7G-DCT των 163 ίππων, με την BMW X1 sDrive 18i DCT7 των 140 ίππων.

Σχεδίαση: Πιο «κυρίαρχη» στην όψη η GLB
Ένας από τους τρόπους που διαφοροποιήθηκε η GLB, είναι μέσω της σχεδίασης, η οποία ξέφυγε από τα συνηθισμένα μοτίβα, θυμίζοντας περισσότερο off-road κατασκευές, με πιο διακριτές ακμές, κάθετο παρμπρίζ και πιο τετραγωνισμένο σχήμα. Αισθητικά το αποτέλεσμα αρέσει και θα λέγαμε πως επιβάλλεται περισσότερο, συγκριτικά με την Χ1, που επενδύει περισσότερο στο δυναμισμό, με τα μεγάλα νεφρά και τις αιχμηρές λεπτομέρειες. Φυσικά παίζουν το ρόλο τους και οι διαστάσεις, ειδικά το μήκος με τα 4,63 μ. της GLB να μην αφήνουν περιθώριο στα 4,44 μ. της Χ1. Σε κάθε περίπτωση πάντως πρόκειται για δύο όμορφα μοντέλα.

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

NEO TRANSPORTER
test center