3 φωτογραφίες »

Μετά το 2024 ο ερχομός της ηλεκτρικής Mercedes C-Class

3.582 Επισκέψεις στο άρθρο (26/2/2021)

Το premium σεντάν θα αποκτήσει αμιγώς ηλεκτρική έκδοση μετά το 2024, ώστε να πλαισιώσει την διαρκώς αυξανόμενη γκάμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Mercedes.


Το υψηλόβαθμο στέλεχος της Mercedes-Benz, ο Markus Schafer, ανέφερε ότι η ηλεκτρική έκδοση της νέας C-Class είναι απίθανο να έρθει στην αγορά πριν το 2024 και θα βασιστεί πάνω στη καινούρια ηλεκτρική πλατφόρμα της μάρκας.

Η εταιρεία εργάζεται αυτή την στιγμή πάνω στην επέκταση της γκάμας ηλεκτρικών οχημάτων της, που περιλαμβάνει τις EQC και EQA. Το επόμενο βήμα είναι η παρουσίαση της ΕQB, ενώ μέσα στο 2020 θα γίνει η αποκάλυψη των EQE και EQS. Πάντως, αν και η C-Class με την S-Class μοιράζονται την πλατφόρμα MRA, ο Schafer υπαινίχθηκε ότι η ηλεκτρική C-Class δεν θα χρησιμοποιήσει τη νέα ηλεκτρική πλατφόρμα MEA, πάνω στην οποία θα βασιστεί η νέα EQS, αφού το κορυφαίο ηλεκτρικό υπερπολυτελές σεντάν θα υιοθετήσει τη νέα πλατφόρμα MMA της εταιρείας.

Ερωτηθείς από βρετανικά μέσα για το ηλεκτρικό μοντέλο που θα αντιστοιχεί στην συμβατική C-Class, ο Schafer είπε: «Υπάρχει μεγάλη ζήτηση σε όλο τον κόσμο από μια πιστή πελατειακή βάση για μια ηλεκτρική C-Class. Ταυτόχρονα, προσφέρουμε έναν αριθμό από ηλεκτρικά μοντέλα με τις EQA, EQB και EQC και, τους επόμενους δύο μήνες, θα έχουμε τις EQS και EQE, οπότε θα προσφέρουμε μια ευρεία γκάμα».

«Θα επεκταθούμε; Ναι. Δώσαμε μια ματιά στη μελλοντική μας αρχιτεκτονική MMA για ηλεκτρικά μοντέλα. Θα χρησιμοποιηθεί για συμπαγή αυτοκίνητα και θα έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί και για την κατηγορία των μεσαίων. Δεν έχουμε φτάσει εκεί που θέλουμε αλλά αυτή η πλατφόρμα ίσως είναι η λύση για ακόμα περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα».
 

Toyota
moto