4 φωτογραφίες »

Νέο Lexus IS 500 F Sport Performance με 478 PS

4.164 Επισκέψεις στο άρθρο (23/2/2021)

Το μικρότερο σεντάν της Lexus έλαβε τον τεράστιο V8 κινητήρα των 5,0 λίτρων της φίρμας μέσα στο μηχανοστάσιό της και πλέον μπορεί να κάνει το 0-96 χλμ./ώρα σε 4,5 δευτερόλεπτα.


Να επαναφέρει έναν V8 κινητήρα στην γκάμα του ΙS σεντάν αποφάσισε η Lexus  για την 500 F Sport Performance έκδοση του μοντέλου. Το σεντάν γίνεται παράλληλα το πρώτο μέλος της καινούριας F Sport Performance γκάμας που τοποθετείται πιο χαμηλά από τα «κανονικά» F μοντέλα.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας ατμοσφαιρικός V8 κινητήρας 5,0 λίτρων απόδοσης 478 ίππων και 535 Nm ροπής που συνδυάζεται αρμονικά με ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων που στέλνει την κίνηση αποκλειστικά στους πίσω τροχούς μέσω ενός Torsen διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης. Το σεντάν μπορεί να πετύχει το σπριντ από στάση έως τα 96 χλμ./ώρα σε 4,5 δευτερόλεπτα.

Η Lexus δεν τοποθέτησε απλά τον τεράστιο 5,0 λίτρων κινητήρα στο μικρότερο σεντάν της αλλά εξόπλισε το μοντέλο με το Dynamic Handling Package που περιλαμβάνει, εκτός του διαφορικού Τοrsen, προσαρμοζόμενη ανάρτηση από την Yamaha που προσφέρει καλύτερη πρόσφυση και μεγαλύτερη ακαμψία. Ακόμα, η Lexus προσφέρει το Safety System+ που περιλαμβάνει πλήθος συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης και ασφαλείας.

Όσον αφορά στην εμφάνιση του αυτοκινήτου, το IS 500 F Sport Performance έχει καινούριους και πιο επιβλητικούς προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, νέο πίσω διαχύτη, νέο σύστημα εξάτμισης με τέσσερις απολήξεις και νέες ελαφρύτερες 19 ιντσών ζάντες αλουμινίου της Enkei.
 
Το αυτοκίνητο σχεδιάστηκε αποκλειστικά για την αγορά της Νότιας Αμερικής και είναι απίθανό να το δούμε στην Ευρώπη.
 
 

Mercedes
moto