Τώρα το Α8 είναι πλήρως ανανεωμένο, καλύτερο στην οδήγηση και με τελευταίας τεχνολογίας συστήματα και πρόκειται να λανσαριστεί στις 11 Ιουλίου του τρέχοντος έτους.

Ντεμπουτάρει το Αudi A8

4.748 Επισκέψεις στο άρθρο (21/3/2017)

Ο πρόεδρος της Αudi Rupert Stadler με δήλωση του αποκάλυψε την ημερομηνία. Δείτε πόσο σύντομα περιμένουμε το Α8.

Η τρίτης γενιάς Α8, επίσης γνωστή ως η D4, ήρθε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα  πίσω στο 2009, προσφέροντας μια εξωτερική σχεδίαση από τον Christian Winkelmann. Τώρα το Α8 είναι πλήρως ανανεωμένο, καλύτερο στην οδήγηση και με τελευταίας τεχνολογίας συστήματα και πρόκειται να λανσαριστεί στις 11 Ιουλίου του τρέχοντος έτους.
 
Ο πρόεδρος της Audi Rupert Stadler ανακοινώσε την ημερομηνία κατά την Ετήσια Διάσκεψη του 2017. Περιγράφεται ως ένα πολυτελές προϊόν, καινοτόμο και πρωτοπόρο στην κατηγορία του.
Η επόμενη γενιά του Audi A8 θα γράψει ιστορία, αφού θα είναι το πρώτο μοντέλο στην ιστορία της γερμανικής μάρκας που θα προσφέρει τη δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης. Εκμεταλλευόμενο λοιπόν την πλέον πρόσφατη τεχνολογία και με τη βοήθεια ειδικών αισθητήρων,  θα μπορεί να «οδηγηθεί» και χωρίς ο οδηγός να κάνει τίποτα, για χαμηλές όμως ταχύτητες. Αυτό είναι το πρώτο απτό δείγμα από την πλευρά της Audi στο πεδίο της αυτόνομης οδήγησης, κάτι που αναμένεται να διευρυνθεί περαιτέρω στο μέλλον και σε μικρότερα μοντέλα της μάρκας.
 
Η καμπίνα, εν τω μεταξύ, θα είναι προικισμένη με το δεύτερης γενιάς εικονικό πιλοτήριο της Audi. Σε ό, τι αφορά το δάπεδο, η πλατφόρμα MLB Evo θα μειώσει το βάρος του τρέχοντος μοντέλου σημαντικά.

Η γκάμα κινητήρων του νέου Audi A8 θα περιλαμβάνουν έναν νέο V6 βενζινοκινητήρα, μια βελτιωμένη εκδοχή του υπάρχοντος V8 με Σύστημα Απενεργοποίησης των Μισών Κυλίνδρων.  Το νέο στοιχείο για το Α8 είναι ότι θα περάσει στη νεότερη γενιά των υβριδικών και πλέον, θα λάβει και αυτό στη γκάμα του μια υβριδική εκδοχή με δυνατότητα φόρτισης και από πρίζα (plug-in). Πληροφορίες από το εξωτερικό αναφέρουν επίσης ότι στόχος είναι να προσφέρει και μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση του A8, που θα έλθει να τοποθετηθεί απέναντι στο περίφημο ηλεκτρικό Model S της Αμερικάνικης Tesla.
 

ELASTIKA 2024
NISSAN