Πόσο μεγάλο είναι το πορτ-μπαγκάζ των B-SUV;

37.879 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 15/6/2020

Μετράμε το πορτμπαγκάζ σε 5 ακόμα B-SUV. Ποια μοντέλα ανέβηκαν στο πόντιουμ του AutoΤρίτη Test Center; Δες την κατάταξη σε μία από τις πιο hot κατηγορίες της ελληνικής αγοράς.

RENAULT: CAPTUR. Το Απόλυτο Crossover, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2021. Ανακαλύψτε το


Στην αναζήτηση του μεγαλύτερου χώρου αποσκευών στην κατηγορία των μικρών crossover, το AutoΤρίτη Test Center έχει τις απαντήσεις. Μιλάμε πάντα με βάση τις πραγματικές διαστάσεις ενός χώρου αποσκευών αφού συχνά παρατηρούνται αποκλίσεις σε σχέση με τις μετρήσεις των κατασκευαστών. Με την προσθήκη στις μετρήσεις μας ακόμα 5 αυτοκινήτων της κατηγορίας (Citroen C3 Aircross, Renault Captur, VW T-Roc, Jeep Renegade και Suzuki Vitara) ενημερώνουμε τη λίστα με τις μετρήσεις του «Ταμερλάνου» για όλα τα Β-SUV, μια λίστα που θα συνεχίσει να ενημερώνεται με όλες τις «φρέσκιες» προτάσεις της αγοράς. Ας δούμε όμως τι «αλλαγές» έφερε η νέα πεντάδα μετρήσεων και αν το Ford Puma συνεχίζει να είναι το κορυφαίο στην κατηγορία, ανάμεσα στα μοντέλα που έχουμε μετρήσει.

Πως γίνεται η μέτρηση
Η μέθοδος «Ταμερλάνος» που χρησιμοποιούμε στο AutoΤρίτη για την μέτρηση του χώρου αποσκευών, βασίζεται στην σταθερή χωρητικότητα ενός ογκομετρητή με διαστάσεις (100 Χ 100 Χ 80 εκατοστά) το οποίο είναι γεμάτο με ειδικό υλικό και στις άκρες του υπάρχει ένας χάρακας. Από αυτόν τον ογκομετρητή αντλούμε την ανάλογη ποσότητα υλικού ώστε να γεμίσουμε το χώρο αποσκευών μέχρι το ύψος της εταζέρας. Η ποσότητα του υλικού που λείπει μετριέται σε εκατοστά τα οποία σύμφωνα με τις διαστάσεις του ογκομετρητή μας «δίνουν» τα κυβικά μέτρα (dm3) ή λίτρα (1 dm3= 1 lt). 

Φυσικά όπως έχουμε ξαναπεί, η χωρητικότητα δεν είναι το μόνο που εξετάζουμε, καθώς σε εμάς θα βρείτε και πιο εξειδικευμένες μετρήσεις, σχετικά με τις διαστάσεις που αφορούν έναν χώρο αποσκευών, όπως το ύψος στο κατώφλι φόρτωσης, το εσωτερικό μήκος κ.α.. Τέλος, στο θέμα που κρατάτε στα χέρια σας, αξιολογείται το σχήμα του κάθε χώρου, αλλά και οι «ευκολίες» που προσφέρει.

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

 
Σχολιάστε την είδηση 2 σχόλια