Πρώτη Δοκιμή: Νέο Peugeot 508

54.531 Επισκέψεις στο άρθρο (28/2/2019)

Το ολοκαίνουργιο 508 ξεφεύγει από την πεπατημένη δείχνοντας ικανό να ταρακουνήσει το γερμανικό κατεστημένο στη μεσαία κατηγορία. Και είναι Peugeot!

What is new
- Μεσαίο σεντάν με κουπέ στιλ
- Πλατφόρμα EMP2
- Κοντύτερο, χαμηλότερο και φαρδύτερο από το προηγούμενο
- Με ψηφιακό πίνακα οργάνων
- Κινητήρας 1,5 BlueHDi 130 ίππων & κιβώτιο ΕΑΤ8
- Από 29.900 ευρώ 

Είμαστε άραγε οι μόνοι που βαρεθήκαμε να βλέπουμε κλασικά μεσαία σεντάν μοντέλα; Ξέρετε, αυτά τα μεσαίων διαστάσεων 3 όγκων αυτοκίνητα, όπως  η Alfa Romeo Giulia, το Audi A4, η 3άρα της BMW, η Mercedes C-Class και το VW Passat. Είμαστε άραγε οι μόνοι, που στο νέο Peugeot 508 είδαμε το κάτι διαφορετικό; Την προσπάθεια αποφυγής της πεπατημένης; Αν κρίνουμε από τις αντιδράσεις στη θέα του εντυπωσιακού νέου 508, όχι μόνο δεν είμαστε οι μόνοι, αλλά το νέο γαλλικό μεσαίο μοντέλο ετοιμάζεται να ταρακουνήσει το κατεστημένο, το οποίο συνήθως συνοδεύεται από τον όρο «γερμανικό», αν και δεν πρέπει να ξεχνάμε την νέα σταρ της κατηγορίας την Iταλίδα Alfa Romeo Giulia.
Εμφάνιση: Μια sexy κουπέ μπερλίνα
Το νέο 508 κάνει μπαμ από μακριά. Έντονη προς τα πίσω κλίση του παρμπρίζ και κεκλιμένη οροφή δίνουν αμέσως το κουπέ στίγμα, που ενισχύεται από τα χωρίς πλαίσιο παράθυρα. Η μάσκα σφραγίζει την ταυτότητα και σε συνδυασμό με το νέο μακρύ καπό, το τριμαρισμένο μεταξόνιο, το φαρδύτερο, αλλά και αισθητά χαμηλότερο αμάξωμα (σε σχέση με το προηγούμενο) το νέο 508 κερδίζει με το καλημέρα τις εντυπώσεις. Ωραίες ,αρμονικές, σπορ αναλογίες, που δεν σε αφήνουν περιθώρια για μια μόνο ματιά. Το κοιτάς και το ξανακοιτάς και έχοντας στο νου τη δημιουργία του 3008, νιώθεις πως υπάρχει φυσική συνέχεια στο νέο βηματισμό, που επέλεξε η γαλλική φίρμα, που δικαιώνεται! Κάτω από το 4,75 μ. αμάξωμα υπάρχει η πλατφόρμα EMP2 της PSA, η ίδια που τοποθετείται στα 3008, 5008 και  DS 7 Crossback. Αυτό σημαίνει μειωμένο βάρος, αυξημένη ακαμψία, μπροστινή κίνηση και ανάρτηση με γόνατα McPherson μπροστά και άξονα πολλαπλών συνδέσμων πίσω. Το νέο 508 θα λανσαριστεί άμεσα στην Ελλάδα  με πλούσιο βασικό εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας. Η τιμή εκκίνησης για την έκδοση με τον 1,5 BlueHDi κινητήρα των 130 ίππων με χειροκίνητο κιβώτιο είναι 29.900 ευρώ.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto