3 φωτογραφίες »

Πίσω από το τιμόνι της Continental GT3 θα καθίσει ο Rhys Millen.

Στο Pikes Peak με ηλεκτροκαύσιμο η Bentley Continental GT3

2.748 Επισκέψεις στο άρθρο (13/4/2021)

Η Bentley παρουσίασε επίσημα την αγωνιστική Continental GT3 με την οποία θα συμμετάσχει στο Pikes Peak, αναφέροντας πως το εν λόγω μοντέλο θα είναι το πρώτο της που θα καταναλώνει ηλεκτροκαύσιμο (e-fuel)!

Η Bentley πριν από λίγες ημέρες αποκάλυψε ότι επιστρέφει στην ανάβαση του Pikes Peak το 2021 με μια έκδοση της Continental GT3 και σήμερα, στα επίσημα αποκαλυπτήρια του μοντέλου η βρετανική φίρμα γνωστοποίησε πως το εν λόγω αγωνιστικό αυτοκίνητο τροποποιήθηκε για να λειτουργεί με ηλεκτροκαύσιμο (e-fuel).
 
Όπως λοιπόν ανέφεραν οι Βρετανοί κατά την αποκάλυψη της αγωνιστικής Continental GT3, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο θα είναι το πρώτο από τα αγωνιστικά της μοντέλα που θα καταναλώνει ηλεκτροκαύσιμα, προσβλέποντας ό,τι μελλοντικά θα μπορεί να τα προσφέρει και στη βάση των πελατών της.
 
Περνώντας στο αυτοκίνητο, η Pikes Peak Continental GT3 έχει δεχτεί αρκετές τροποποιήσεις σε σύγκριση με την αγωνιστική Continental GT3. Μία από τις αλλαγές αυτές είναι στη ρύθμιση της ανάρτησης, ενώ η πιο εμφανής αφορά το αεροδυναμικό πακέτο που έχει λάβει στο εξωτερικό. Από τα νέα στοιχεία ξεχωρίζει η τεράστια αεροτομή και ο διαχύτης στο πίσω μέρος και το πολύ μεγάλο σπλίτερ, μπροστά.
 
Η Continental GT3 τροφοδοτείται από ένα 4,0 λίτρων twin-turbo V8 κινητήρα και το ίδιο μοτέρ βρίσκουμε και στην Continental GT3 του Pikes Peak. Οι τελικοί αριθμοί ισχύος δεν ανακοινώθηκαν όμως η Bentley εξέφρασε τη σιγουριά της πως με τις τροποποιήσεις που έχει κάνει ακόμα και σε υψόμετρο 4,298 μέτρων το μοτέρ θα μπορέσει να προσφέρει τη δύναμη που απαιτείται.
 
Το 2021 Pikes Peak International Hillclimb θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιουνίου και πίσω από το τιμόνι της Continental GT3  θα καθίσει ο Rhys Millen.

Toyota
moto