Το ανανεωμένο Qashqai έχει αλλάξει ριζικά προβάλλοντας ένα πολύ πιο ευχάριστο και ασφάλτινο οδηγικό προφίλ.

Η άνεση παραμένει το βασικότερο χαρακτηριστικό και του ανανεωμένου Qashqai οδηγικά, όμως η ανάρτηση έχει ρυθμιστεί έτσι ώστε να μην θυσιάζει τους άλλους τομείς της οδικής του συμπεριφοράς.

Το εσωτερικό είναι σημαντικά αναβαθμισμένο σε εικόνα αλλά ακόμα περισσότερο σε ποιότητα, με τα υλικά να είναι καλύτερα ενώ αισθητή είναι και η βελτίωση στη συναρμογή και το φινίρισμα.

Iκανός, πολιτισμένος και ιδιαίτερα οικονομικός είναι για άλλη μια φορά ο 1,5 λτ. πετρελαιοκινητήρας των 110 ίππων. Αυτός αναμένεται να συγκεντρώνει και πάλι το μεγαλύτερο αγοραστικό ενδιαφέρον στην γκάμα του ανανεωμένου Qashqai.

Ανανεωμένο Nissan Qashqai 1,5 dCi

62.822 Επισκέψεις στο άρθρο (8/11/2017)

Το ανανεωμένο Nissan Qashqai αλλάζει στα σημεία και εκσυγχρονίζεται αποκτώντας πιο premium χαρακτήρα με σκοπό να συνεχίσει να ηγείται της crossover κατηγορίας.

What is new

- Καλύτερο μέσα - έξω
- Με κινητήρα 1,5 λίτρων diesel 110 ίππων
- Καίει 5,5 λτ./100 χλμ. 
- Τιμή από 19.190 ευρώ

Το Qashqai είναι ένα από τα πιο «παράτολμα» αλλά κερδισμένα στοιχήματα στην ιστορία της αυτοκίνησης. Από την πρώτη του κιόλας γενιά κατάφερε να παντρέψει με μοναδικό τρόπο την 4κίνητη λογική με εκείνη των παραδοσιακών χάτσμπακ, διαμορφώνοντας ένα πολύ πιο πρακτικό αυτοκίνητο, που οδήγησε στην «ίδρυση» μιας νέας κατηγορίας. Δέκα χρόνια μετά, η κατηγορία των μικρομεσαίων crossover είναι η πιο ραγδαία αναπτυσσόμενη κατηγορία στην Ευρώπη με το Qashqai να ηγείται αυτής, στην δεύτερη πλέον γενιά του. Τώρα, αυτή η γενιά ανανεώνεται αισθητικά και αποκτά πιο premium στοιχεία και αναβαθμισμένο ποιοτικό αλλά και οδηγικό χαρακτήρα προκειμένου να «ανέβει» επίπεδο και να καλύψει έτσι τις διευρυμένες ανάγκες του κοινού αυτής της κατηγορίας.

Κινητήρας-Κιβώτιο: Γνωστή συνταγή, ευχάριστη γεύση
Το ανανεωμένο Qashqai στηρίζει σε μεγάλο βαθμό την επιτυχία του, στην ευρεία και ικανή γκάμα κινητήρων του. Από εκείνους ξεχωρίζει για το εμπορικό του ενδιαφέρον ο 1,5 λίτρων dCi πετρελαιοκινητήρας, ο οποίος αποδίδει 110 ίππους και 265 Nm ροπής (5 Nm παραπάνω) και παρά το γεγονός πως έχει να κινήσει περί τα 90 κιλά περισσότερου βάρους, και πάλι κρίνεται πολύ ικανός. Οι επιδόσεις του είναι έτσι πολύ καλές για τα δεδομένα της κατηγορίας και του ανταγωνισμού, ενώ και η λειτουργία του είναι πιο ραφιναρισμένη με χαμηλότερα επίπεδα παραγόμενου θορύβου και καλή απόκριση από χαμηλά, ενώ παρουσιάζει και θετικό τράβηγμα σε όλο το φάσμα περιστροφής του. Το 6τάχυτο κιβώτιο έχει σφιχτή κλιμάκωση και άλλος ένας τομέας βελτίωσης είναι το θετικό του κούμπωμα, ενώ τέλος, η βελτιωμένη αεροδυναμική έρχεται να αντισταθμίσει την αύξηση του βάρους, παρουσιάζοντας τις ίδιες τιμές κατανάλωσης με το προηγούμενο Qashqai. Τα 5,5 λτ./100 χλμ. που καταναλώνει λοιπόν, εξακολουθούν να είναι από τις καλύτερες τιμές στην κατηγορία των μικρομεσαίων crossover.

Εσωτερικό: Ενας διαφορετικός, πιο όμορφος, κόσμος
Το εσωτερικό του ανανεωμένου Qashqai είναι αρκετά διαφορετικό σε εικόνα και ποιότητα σε σχέση με το προ ανανέωσης μοντέλο. Ξεκινώντας από τον διάκοσμο, αυτός είναι σύγχρονος με πιο high-tech στοιχεία και πιο «μελετημένες» λεπτομέρειες που κάνουν πιο ευχάριστη την παραμονή σου στο εσωτερικό του. Από τη στιγμή που θα κάτσεις στο νέο κάθισμα και πιάσεις το νέο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών, αντιλαμβάνεσαι άμεσα την διαφορά στην απτή ποιότητα. Αρχικά κάθεσαι πολύ πιο «σωστά» και άνετα με το τιμόνι να έχει πιο κάθετη θέση και να είναι πιο μικρό, ενώ η ποιότητα των υλικών είναι πολύ καλύτερη, αναδεικνύοντας και συνολικά το επίπεδο ποιότητας κατασκευής. Το αφρώδες υλικό του ταμπλό έχει πολύ καλή συναρμογή ενώ και το φινίρισμα ειδικά των πιο σκληρών πλαστικών στο κάτω μέρος του ταμπλό «πείθουν», εκφράζοντας τον πιο premium χαρακτήρα του ανανεωμένου Qashqai. Στην κεντρική κονσόλα ξεχωρίζει η οθόνη αφής του συστήματος infotainment NissanConnect το οποίο λαμβάνει πλέον δορυφορική πλοήγηση και υποστηρίζει ψηφιακό ραδιόφωνο, ενώ νέα είναι και η οθόνη 5 ιντσών ανάμεσα στα δυο βασικά όργανα του πίνακα οργάνων, όπως και τα πάνελ του κλιματισμού και οι αεραγωγοί του. 

Οδική συμπεριφορά: Πιο άνετο, πιο αποτελεσματικό και πιο ευχάριστο
Η βελτιστοποίηση  της άνεσης και η καλύτερη οδηγική αίσθηση αποτέλεσαν τους δύο βασικούς πυλώνες «εστίασης» της Nissan για την ανανεωμένη γενιά του Qashqai, κάτι που επιτεύχθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό όπως αποδεικνύεται στην πράξη. Αρχικά, η ανάρτηση έχει νέα ρύθμιση με διαφορετικό συνδυασμό αμορτισέρ-ελατηρίων αλλά και σινεμπλόκ, ενώ μεγαλύτερες σε πάχος είναι και οι αντιστρεπτικές δοκοί. Η αεροδυναμική έχει επανασχεδιαστεί σημαντικά όπως και η ηχομόνωση (βελτίωση έχουμε στην μόνωση των θυρών και την «σφράγισή» τους), ενώ επεμβάσεις έχουν γίνει και στο σύστημα διεύθυνσης, περιλαμβάνοντας το σύστημα  Active Return Control το οποίο βοηθά στην καλύτερη επαναφορά του. Οδηγώντας το ανανεωμένο Qashqai, όλα τα παραπάνω συνθέτουν ένα πολύ πιο ευχάριστο σε αίσθηση αυτοκίνητο, το οποίο αφήνει πίσω του την «πλαδαρή» αίσθηση του παρελθόντος που ήταν αισθητή ιδιαίτερα στις διαδοχικές αλλαγές κατεύθυνσης. Η ανάρτηση είναι πιο σφιχτή σε αίσθηση ωστόσο παραμένει άνετη και απορροφά καλύτερα τις έντονες ανωμαλίες προσφέροντας παράλληλα και καλύτερη ποιότητα κύλισης. Οι κλίσεις είναι πιο περιορισμένες και το αμάξωμα «ακούει» πιο άμεσα στο σύστημα διεύθυνσης, με αποτέλεσμα να καθίσταται και πιο αποτελεσματικό στην σβέλτη κίνηση. Εκεί, θα στρίψει ουδέτερα και με ασφάλεια με τον οδηγό να λαμβάνει και την απαραίτητη πλέον αίσθηση για τα τεκταινόμενα. Αν κάτι είναι χειρότερο από το προηγούμενο, αυτό είναι η μειωμένη συγκριτικά άνεση που παρουσιάζει σε κακοτράχαλους δρόμους, κάτι που ωστόσο δεν αφορά σχεδόν κανέναν μιας και ειδικά στις δικίνητες εκδόσεις του, το Qashqai έχει αναθεωρήσει πλήρως το προφίλ του όντας πιο ασφάλτινο. 

Η άποψή μας
Το Nissan Qashqai στην ανανεωμένη του έκδοση έρχεται με «κεκτημένη» ταχύτητα να συνεχίσει την εξαιρετική πορεία του προκατόχου του. Με δεδομένη την αναβάθμισή του σε όλους τους τομείς αλλά και «πατώντας» πάνω στα πολύ καλά μοτέρ και την εξαιρετική τηρουμένων των αναλογιών, τιμή του, εξαργυρώνει με τον καλύτερο τρόπο την εμπιστοσύνη της Nissan και αποτελεί έτσι δικαίως το σημαντικότερο πλέον μοντέλο της.

+ Σχεδίαση, ποιότητα, τεχνολογία, οδική συμπεριφορά, χώροι επιβατών
- Eλαφριά αίσθηση τιμονιού, οθόνη στη βασική έκδοση, χώρος αποσκευών

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Toyota
test center