Στο ανανεωμένο Honda CR-V θα κάνει ντεμπούτο το πρώτο προγνωστικό cruise control της αγοράς, ένα σύστημα ενεργητικής ασφάλειας που ονομάζεται Intelligent Adaptive Cruise Control ή απλά i-ACC.

Το σύστημα i-ACC πατάει αρχικά ελαφρά τα φρένα και ενημερώνει τον οδηγό μέσω σήμανσης στο νέο σύστημα infotainment Connect.

Tο πρώτο προγνωστικό cruise control

3.552 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 8/1/2015

Το ευρωπαϊκών προδιαγραφών ανανεωμένο Honda CR-V θα έχει στον εξοπλισμό του το σύστημα Intelligent Adaptive Cruise Control, που ανιχνεύει τον κίνδυνο μέχρι και 5 δλ. πριν αυτός εκδηλωθεί.

Η Honda έφτιαξε αυτό που αποκαλεί το πρώτο προγνωστικό cruise control της αγοράς, ένα σύστημα ενεργητικής ασφάλειας που ονομάζεται Intelligent Adaptive Cruise Control ή απλά i-ACC. Θα κάνει ντεμπούτο στην ευρωπαϊκή αγορά προσεχώς, μέσω του ανανεωμένου Honda CR-V.

Η ομάδα του Honda Research Institute Europe GmbH μελέτησε τις οδηγικές συνήθειες των Ευρωπαίων οδηγών και τα αποτελέσματα της έρευνάς τους ενσωματώθηκαν σε έναν αλγόριθμο, που υπολογίζει μέσω κάμερας και ραντάρ τις πιθανότητες κάποιο από τα παρακείμενα οχήματα να πλησιάσει απειλητικά.

Η πρόοδος σε σχέση με τα κλασικά προσαρμοζόμενα συστήματα cruise control, είναι πως αντίθετα με αυτά που παρακολουθούν μόνο το προπορευόμενο όχημα, η τεχνολογία της Honda ελέγχει και τις δίπλα λωρίδες. Σύμφωνα με την Honda, το i-ACC είναι σε θέση να προβλέψει τον κίνδυνο μέχρι και 5 δλ. πριν αυτός εκδηλωθεί. Έτσι, το σύστημα πατάει αρχικά ελαφρά τα φρένα και ενημερώνει τον οδηγό μέσω σήμανσης στο σύστημα infotainment.