Ήχος και δύναμη, με βελτιωμένη λειτουργία που εξαλείφει το turbo lag, συνδυάζονται πετυχημένα στο νέο, ακόμη πιο δυνατό μοτέρ των 180 ίππων.

Φονέας γιγάντων!

137.552 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 3/9/2015

Το Abarth 595 Competizione γίνεται ακόμη πιο «καυτό» και, αποκτώντας 180 από 160 άλογα, εντυπωσιάζει και προκαλεί με τις επιδόσεις του και τα ημι-αγωνιστικά χαρακτηριστικά του.


Κινητήρας-Κιβώτιο: «Τσιμπάει»…
Τα 180 άλογα του νέου 595 Competizione επιτεύχθηκαν με την προσθήκη μιας νέας τουρμπίνας της Garrett. Παράλληλα, άλλαξαν και τη σχέση συμπίεσης όχι τόσο για τα άλογα, όσο για να επιτευχθεί μια πιο «πολιτισμένη» λειτουργία του 1,4 turbo κινητήρα, ώστε να μειωθεί η κατανάλωση (στα 6,0 λτ./100 χλμ. Το 0-100 χλμ./ώρα επιτυγχάνεται σε 6,9 δλ., χωρίς υστέρηση (turbo lag) χαμηλά που παρουσίαζε η προηγούμενη εκδοχή του, όντας δυναμικό και χωρίς ξεσπάσματα. ­

Οδική συμπεριφορά: Ευχαρίστηση, εγγυημένη
Στο δρόμο, το ισχυρότερο Fiat 500 είναι ένα απόλυτο αυτοκίνητο,το οποίο εγγυάται απόλαυση και συγκινήσεις, κάθε φορά που ξεκινά το στροφιλίκι. Εφοδιασμένο με ανάρτηση με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, φαρδιές αντιστρεπτικές, μεγαλύτεροι δίσκοι φρένων, ESP που δεν απενεργοποιείται και ηλεκτρονικό μπλοκέ TTC) το 595 Competizione στρίβει χωρίς κλίσεις, προσφέρει άφθονη πρόσφυση και ωθεί για ολοένα και περισσότερη πίεση.  Εντυπωσιακός είναι και ο τρόπος λειτουργίας του TTC (Torque Transfer Control), που ενεργοποιείται χειροκίνητα και «μαζεύει» τα μούτρα πάνω στη στροφή, αυξάνοντας περαιτέρω την πρόσφυση. Πολύ καλά είναι και τα φρένα, με ακόμη καλύτερη απόδοση και ­­­­­100-0 χλμ./ώρα σε 36,8 μέτρα.