Γενικά, συνιστάται check-up των αμορτισέρ περίπου κάθε 20.000 χιλιόμετρα και μια πλήρης αντικατάσταση ανά 80.000 χιλιόμετρα.

Γενικά, συνιστάται check-up των αμορτισέρ περίπου κάθε 20.000 χιλιόμετρα και μια πλήρης αντικατάσταση ανά 80.000 χιλιόμετρα.

5 σημάδια που ...φωνάζουν αλλαγή αμορτισέρ!

19625 Επισκέψεις στο άρθρο

Οδηγείτε το αυτοκίνητό σας καθημερινά και πιθανότατα θα αντιληφθείτε αν κάτι δεν φαίνεται σωστό. Αλλά, πώς θα καταλάβετε ότι το πρόβλημα είναι η ανάρτηση και συγκεκριμένα τα αμορτισέρ;

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΘΕΟΛΟΓΙΔΗΣ Ι.Κ.Ε.
ΕΛΑΣΥΝ Α.Ε.Ε Εμπορική & Τεχνική Εταιρία

Πως θα καταλάβεις ότι τα αμορτισέρ σου είναι για πέταμα

-χάνεις τον έλεγχο όταν περνάς πάνω απο λακκούβες
-βλέπεις υγρά γύρω από τα αμορτισέρ
-το αυτοκίνητο σου χρειάζεται μεγαλύτερη απόσταση για να φρενάρει
-στρίβεις και αισθάνεσαι ότι το όχημά σου γέρνει από τη μία πλευρά

Εσείς έχεις αντιμετωπίσει κάποιο από τα παραπάνω προβλήματα; Κάθε πότε πιστεύεις ότι πρέπει να αλλάζουν τα αμορτισέρ;

Όταν σκέφτεστε τα πιο σημαντικά συστήματα στο αυτοκίνητό σας, τι σας έρχεται στο μυαλό; Ίσως ο κινητήρας. Άλλωστε χωρίς αυτό δεν μπορείτε να πάτε πουθενά. Ίσως τα φρένα; Προφανώς, είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια σας. Τι γίνεται όμως με την ανάρτηση; Εάν το σύστημα ανάρτησης δεν λειτουργεί σωστά, η οδήγηση μπορεί να γίνει ανώμαλη και επικίνδυνη σας μπορεί να γίνει ανώμαλη και γρήγορη.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Πως λειτουργεί η ανάρτηση

Το όχημά σας μπορεί να κινηθεί προς πολλές διαφορετικές κατευθύνσεις: προς τα εμπρός, προς τα πίσω, αλλά και πάνω-κάτω, ιδιαίτερα όταν οδηγείτε σε ανώμαλη επιφάνεια ή όταν επιταχύνετε ή φρενάρετε γρήγορα. Επίσης, η κατανομή βάρους του οχήματός σας αλλάζει όταν οι συνθήκες αλλάζουν ξαφνικά.

Εκεί λοιπόν έρχεται η ανάρτηση. Η δουλειά της είναι να απορροφά και να διαχέει την ενέργεια από αυτές τις ανωμαλίες στο δρόμο. Βοηθά επίσης τα ελαστικά σας να διατηρούν ομοιόμορφη, ελεγχόμενη επαφή με το δρόμο καθώς αλλάζετε την κατεύθυνση του τιμονιού.

Γιατί χρειάζονται τα αμορτισέρ

Ο ρόλος των αμορτισέρ είναι να «προστατεύουν» τη διαδρομή των αναρτήσεων όταν το αυτοκίνητο περνάει επάνω από μια ανωμαλία του οδοστρώματος. Για να επιτραπεί η απορρόφηση του τραντάγματος από τις λακκούβες, οι τροχοί συνδέονται με το όχημα μέσω ενός συστήματος μοχλών και ελατηρίων (τις αναρτήσεις) που επιτρέπουν τις απαραίτητες ταλαντώσεις. Ωστόσο, τα προβλήματα ομαλότητας του δρόμου έχουν την τάση να κάνουν τα ελατήρια να παράγουν μια συνεχή κίνηση των ίδιων των τροχών. Μία κίνηση με αρνητικές συνέπειες τόσο για την οδηγική άνεση όσο και το κράτημα στο δρόμο. Ο ρόλος των αμορτισέρ είναι ακριβώς αυτός. Μετριάζουν αυτές τις υπερβολικές διακυμάνσεις, καθιστώντας το όχημα ασφαλέστερο και πιο ευχάριστο στην οδήγηση.

Συνέχεια του άρθρου >>>

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ