Οι χιονοκουβέρτες κερδίζουν έδαφος τα τελευταία χρόνια γιατί τοποθετούνται πιο εύκολα από τις αλυσίδες.

Οι χιονοκουβέρτες κερδίζουν έδαφος τα τελευταία χρόνια γιατί τοποθετούνται πιο εύκολα από τις αλυσίδες.

Autoplanet: Απαντάμε στις ερωτήσεις για τα αντιολισθητικά συστήματα

1585 Επισκέψεις στο άρθρο

Τα αντιολισθητικά συστήματα είναι το νούμερο ένα αξεσουάρ χειμώνα, καθώς προσφέρουν ασφάλεια σε συνθήκες χιονιού και πάγου. Το Autoplanet απαντά στις πιο συχνές ερωτήσεις για τα αντιολισθητικά συστήματα.

mousakian 102021
ΕΛΑΣΥΝ Α.Ε.Ε Εμπορική & Τεχνική Εταιρία

Ερώτηση ΝΟ1: Ποιο είναι το πιο συχνό λάθος που κάνουν όσοι αγοράζουν αλυσίδες χιονιού ή χιονοκουβέρτες για πρώτη φορά και τι πρέπει να προσέξουν;

Τα αντιολισθητικά συστήματα αποτελούν ένα χρήσιμο αξεσουάρ χειμώνα, τα οποία προσφέρουν ασφάλεια σε δύσκολες συνθήκες όπως είναι το χιόνι και ο πάγος. Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να προσέξει ο οδηγός πριν προχωρήσει στην αγορά αλυσίδας χιονιού ή χιονοκουβέρτας, είναι η σωστή εφαρμογή στα ελαστικά. Επιπλέον, θα πρέπει να ελεγχθεί ότι πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές και πρότυπα ασφαλείας. Τα πρότυπα TUVA για παράδειγμα είναι τα υψηλότερα πρότυπα ασφαλείας στην Ευρώπη.

Τέλος, ο οδηγός μετά την αγορά θα πρέπει να βεβαιωθεί ότι μπορεί να τοποθετήσει τις αλυσίδες ή τις χιονοκουβέρτες στο αυτοκίνητο του και να μην δοκιμάσει να το κάνει απευθείας όταν βρεθεί σε συνθήκες χιονιού και πάγου.

Κοινοποίησέ το »

Ερώτηση ΝΟ2: Τι πρέπει να προσέχει κανείς όταν οδηγεί με χιονοαλυσίδες/χιονοκουβέρτες;

Όταν κάποιος οδηγεί με αλυσίδες χιονιού ή χιονοκουβέρτες, θα πρέπει να προσέχει την ταχύτητα. Συγκεκριμένα, ο οδηγός δεν θα πρέπει να οδηγεί με ταχύτητα άνω των 40km/h.

Επίσης σημαντικό είναι ο οδηγός να αφαιρεί τις αλυσίδες χιονιού ή τις χιονοκουβέρτες όταν ο δρόμος δεν έχει πλέον χιόνι ή πάγο καθώς οι μεν αλυσίδες ενδέχεται να τραυματίσουν το ελαστικό και οι δε χιονοκουβέρτες ενδέχεται να σκιστούν.

Ερώτηση ΝΟ3: Να επιλέξει κανείς αλυσίδες χιονιού ή χιονοκουβέρτες;

Οι μεταλλικές αλυσίδες χιονιού αποτελούν τον πιο παραδοσιακό τύπο αντιολισθητικού συστήματος.  Ωστόσο, για να τοποθετηθούν απαιτεί να χρησιμοποιηθεί αρκετή δύναμη για να σφιχτεί και να στερεωθεί η μεταλλική αλυσίδα, ενώ συχνό παράπονο των χρηστών είναι και ότι τραυματίζουν τα ελαστικά. Από την άλλη, οι χιονοκουβέρτεςεπιλέγονται από τους οδηγούς για την ευκολία τοποθέτησης αλλά και για το ότι δεν τραυματίζουν τα ελαστικά του αυτοκινήτου.

Το Autoplanet προτείνει:

Χιονοκουβέρτες Isse! Το νούμερο ένα αξεσουάρ χειμώνα
Οι χιονοκουβέρτες Isseείναι Ισπανικής προέλευσης και πληρούν τα πρότυπα TUVA, τα υψηλότερα πρότυπα ασφαλείας της Ευρώπης. Φέρουν επίσης τις εγκρίσεις onorm v5121 &B26. Η τοποθέτησή τους είναι εύκολη και μπορούν να τοποθετηθούν σε λίγα μόλις βήματα.
 
Τι προσφέρουν οι χιονοκουβέρτες Isse;
Οι χιονοκουβέρτες Isseαυξάνουν την πρόσφυση του οχήματος σε συνθήκες χιονιού και πάγου, προσφέροντας έτσι ασφάλεια. Επιπλέον, τοποθετούνται εύκολα σε σύγκριση με τις κλασικές αλυσίδες χιονιού.

Πώς να επιλέξετε το σωστό μέγεθος χιονοκουβέρτας;
Για να επιλεγεί το σωστό μέγεθος χιονοκουβέρτας, ο οδηγός θα πρέπει να γνωρίζει το πλάτος, το προφίλ και τη διάμετρο των ελαστικών του. Οι χιονοκουβέρτες Isse, διαθέτουν οδηγό μεγεθών ώστε ο οδηγός να μπορεί να επιλέξει εύκολα το μέγεθος χιονοκουβέρτας που ταιριάζει στα ελαστικά του.

Συνέχεια του άρθρου >>>