Με τις κάμερες αυτοκινήτου/ταμπλό (DVR) θα είστε καλυμμένος σε κάθε περίπτωση ατυχήματος, γλιτώνοντας από πολλούς... πονοκεφάλους!

Με τις κάμερες αυτοκινήτου/ταμπλό (DVR) θα είστε "καλυμμένος" σε κάθε περίπτωση ατυχήματος, γλιτώνοντας από πολλούς... "πονοκεφάλους"!

Μία κάμερα ταμπλό (dashcam) διασφαλίζει ότι ο λόγος σας δεν είναι ποτέ εναντίον των δικών τους.

Μία κάμερα ταμπλό (dashcam) διασφαλίζει ότι ο λόγος σας δεν είναι ποτέ εναντίον των δικών τους.

  • Με τις κάμερες αυτοκινήτου/ταμπλό (DVR) θα είστε καλυμμένος σε κάθε περίπτωση ατυχήματος, γλιτώνοντας από πολλούς... πονοκεφάλους!
  • Μία κάμερα ταμπλό (dashcam) διασφαλίζει ότι ο λόγος σας δεν είναι ποτέ εναντίον των δικών τους.

Γιατί να βάλω κάμερα στο ταμπλό του αυτοκινήτου μου?

2174 Επισκέψεις στο άρθρο

Οι κάμερες αυτοκινήτου/ταμπλό (DVR) δεν έγιναν τώρα «μόδα», αλλά αποτελούν μία από τις πιο χρήσιμες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται κατά κόρον τα τελευταία χρόνια σε αρκετές χώρες του εξωτερικού, αφού προστατεύουν (και γλιτώνουν) από πολλούς μπελάδες στο δρόμο!

mousakian 102021
PLAKA PARKING

Για να μη βρεθείς «και δαρμένος και χρεωμένος»…

Είναι γνωστό πλέον, πως οι δρόμοι εκεί έξω είναι αρκετά επικίνδυνοι. Δεν είναι λίγες εκείνες οι φορές που έχει συμβεί κάποιο ατύχημα, χωρίς όμως να υπάρχουν αποδείξεις, με συνέπεια η υπόθεση να καταλήγει στο δικαστήριο και οι οδηγοί ασφαλιστικές με «πονοκέφαλο». Πολλές είναι κι εκείνες οι φορές, που το ατύχημα έχει συμβεί στο αυτοκίνητο όταν ο οδηγός λείπει, με αποτέλεσμα να βρίσκεται «και δαρμένος και χρεωμένος».
 


Μία κάμερα ταμπλό (dashcam) διασφαλίζει ότι ο λόγος σας δεν είναι ποτέ εναντίον των δικών τους.

Μία κάμερα ταμπλό (dashcam) διασφαλίζει ότι ο λόγος σας δεν είναι ποτέ εναντίον των δικών τους.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Μπορείτε να καταγράψετε ατυχήματα ή επικίνδυνες καταστάσεις

Για αυτές (και άλλες πολλές) περιπτώσεις λοιπόν, υπάρχει η λύση της κάμερας αυτοκινήτου/ταμπλό (DVR) ή αλλιώς dashcam, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να παρακολουθήσετε τα πάντα στο αυτοκίνητό σας και θα σας γλιτώσουν από πολλούς μπελάδες. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να κρατάτε ένα αρχείο καταγραφής του χρόνου σας στο δρόμο και των ατυχημάτων ή των επικίνδυνων καταστάσεων που μπορεί να συμβούν. Είτε φταίτε εσείς είτε κάποιος άλλος, η κάμερα του ταμπλό διασφαλίζει ότι ο λόγος σας δεν είναι ποτέ εναντίον των δικών τους, ενώ η ασφαλιστική σας εταιρεία θα σας είναι ευγνώμων (που τη γλιτώνετε από την πολλή δουλειά). Το μόνο που έχετε να κάνετε εσείς, είναι να αποφασίσετε ποια είναι η κατάλληλη αφού υπάρχουν αμέτρητες επιλογές καμερών στην αγορά.
 

Τι να «κοιτάξεις» σε μια κάμερα ταμπλό;

Μπορεί να μην χρειάζεστε μια κάμερα ταμπλό που να διαθέτει ανάλυση 4K ή διάφορες έξυπνες λειτουργίες, αλλά μία που να καταγράφει βίντεο καλής ποιότητας και να μπορεί να ανιχνεύει αυτόματα κάθε φορά που αντιμετωπίζετε κάποιο ατύχημα είναι αρκετή. Ευτυχώς για όλους, η συντριπτική πλειονότητα που θα βρείτε στο εμπόριο το κάνει αυτό, ενώ διαθέτουν κι αρκετές έξτρα λειτουργίες που μπορούν να σας φανούν χρήσιμες.

Μία από αυτές είναι και το GPS, καταγράφοντας αυτόματα την ακριβή τοποθεσία που συνέβη το ατύχημα καθώς και την ταχύτητα με την οποία κινούσασταν. Υπό τις κατάλληλες συνθήκες, αυτά τα δύο στοιχεία μπορεί να λειτουργήσουν υπέρ σας. Ομοίως, τα φωνητικά χειριστήρια μπορεί να φανούν αρκετά χρήσιμα, εφόσον μπορείτε να  ελέγχετε την κάμερά σας χωρίς να αποσπάτε η προσοχή σας από την οδήγηση.

Η τοποθέτησή τους είναι εξαιρετικά εύκολη και απλή, αφού κατά γενικό κανόνα συνοδεύονται από μία θήκη με βεντούζα που προσκολλάτε στο παρμπρίζ, ενώ αρκετές έρχονται σε τέτοια μορφή που προσαρμόζεται στον κεντρικό καθρέφτη του παρμπρίζ. Η αποθήκευση των δεδομένων γίνεται είτε σε εσωτερική μνήμη είτε σε εξωτερική κάρτα SD ή Micro SD. Επιπλέον, υπάρχουν μοντέλα που διαθέτουν αντίστοιχη εφαρμογή για smartphone, επιτρέποντας την διαχείριση του εγγεγραμμένου σας υλικού ασύρματα μέσω κινητού.

Επιπλέον, να σημειωθεί πως μερικές κάμερες dashcam της αγοράς, διαθέτουν δυνατότητα σύνδεσης με άλλες κάμερες, οι οποίες μπορούν να τοποθετούν σε οποιοδήποτε σημείο του οχήματος, προσφέροντας έτσι μία ολοκληρωτική «κάλυψη». Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορείτε να διατηρείται ένα αρχείο καταγραφής από όλες τις κατευθύνσεις, γιατί ως γνωστόν ένα τρακάρισμα ή μία σύγκρουση δεν γίνεται μόνο στο μπροστινό μέρος.  
 

Συνέχεια του άρθρου >>>