Γιατί πρέπει να βάλεις ανεμοθραύστες στο αυτοκίνητο

Γιατί πρέπει να βάλεις ανεμοθραύστες στο αυτοκίνητο

2104 Επισκέψεις στο άρθρο

Πρόκειται ίσως για το πιο υποτιμημένο αξεσουάρ αυτοκινήτου. Ο λόγος για τους ανεμοθραύστες, τους οποίος πολλοί τους έχουν δει, αλλά λίγοι ξέρουν τα οφέλη από την χρήση τους. Ο κ. Αγγελίδης από την Pole Position Αγγελίδης απαντά σε όλες τις απορίες.

AUTOPLUS ACCESSORIES A.E.E.E.E.
Καλογερόπουλος Παύλος Σ.

Πολλές φορές η οδήγηση με κατεβασμένα τα παράθυρα σε πολύ μεγάλες ταχύτητες ή κατά την διάρκεια μίας βροχής είναι άβολη. Ο λόγος φυσικά είναι ο θόρυβος από τον άνεμο, αλλά και οι σταγόνες της βροχής που μπαίνουν μέσα στο αυτοκίνητο. Οι ανεμοθραύστες στην ουσία υπάρχουν για να λύσουν αυτό το πρόβλημα, αφού εκτρέπουν την βροχή και τον άνεμο από το αυτοκίνητο, κάνοντας το εσωτερικό του αυτοκινήτου ένα πιο βολικό περιβάλλον. Επίσης, αποτρέπουν την δημιουργία υγρασίας στα παράθυρα, εμποδίζουν το φως του ήλιου που εισέρχεται στο αυτοκίνητο και ελαττώνουν την χρήση του κλιματισμού, μειώνοντας έτσι την κατανάλωση καυσίμου.

Για να γίνει πιο εύκολη η επιλογή σας, ο κ. Αγγελίδης από την Pole Position Αγγελίδης απαντά στις πιο συχνές ερωτήσεις

Κοινοποίησέ το »

1 . Γιατί να βάλω ανεμοθραύστες στο αυτοκίνητό μου;
Οι ανεμοθραύστες βοηθούν με πολλούς τρόπους. Μπορείτε να αφήσετε το παράθυρο ανοιχτό ένα ή δύο εκατοστά έτσι ώστε να διατηρήσετε δροσερό το εσωτερικό χωρίς φόβο εισερχόμενης βροχής. Βελτιώνουν οργανικά την κυκλοφορία του αέρα στην καμπίνα και μπορείτε να έχετε καθαρό αέρα στο αυτοκίνητο συνέχεια, όχι κλιματιζόμενο. Είναι ιδανικά αν καπνίζετε για να απαλλαγείτε από τον μπαγιάτικο αέρα, και ιδανικά εάν έχετε κατοικίδια έτσι ώστε να αφήνετε επαρκή αερισμό. Βοηθούν επίσης στο να σταματήσει το θάμπωμα των παραθύρων όταν βρέχει και να μειώσει την ποσότητα της πλευρικής αντανάκλασης από τον ήλιο.

2 . Πως τοποθετούνται οι ανεμοθραύστες;
Οι ανεμοθραύστες τοποθετούνται εξωτερικά ή εσωτερικά. Κάθε ανεμοθραύστης είναι με ακρίβεια κατασκευασμένος έτσι ώστε να εφαρμόζει τέλεια σε συγκεκριμένο αυτοκίνητο, και εγκαθίσταται εύκολα και γρήγορα.
 
3. Για την τοποθέτηση, θα πρέπει να χρησιμοποιήσω κλιπ, βίδες ή κολλητική ταινία;
Ο μεγαλύτερος  αριθμός ανεμοθραυστών απαιτούν κλιπ. Οι πίσω ανεμοθραύστες εφαρμόζουν με τον ίδιο τρόπο και μερικοί έχουν μια λεπτή αυτοκόλλητη λωρίδα για να βοηθήσουν στην τοποθέτηση. Αυτή η λωρίδα δεν είναι ορατή μετά την τοποθέτηση. Η εξαίρεση είναι η εταιρία CLIMAIR η οποία κατασκευάζει ανεμοθραύστες που τοποθετούνται εσωτερικά στο τελάρο του παραθύρου σφηνωτά χωρίς κλιπ ή αυτοκόλλητη ταινία.
 

4 . Πρέπει να καθαρίσω την επάνω περιοχή του τζαμιού του παραθύρου πριν τοποθετήσω τον ανεμοθραύστη;
Ναι, καθώς και αυτό θα βοηθήσει στην τοποθέτηση.  Ένα συνηθισμένο καθαριστικό τζαμιών είναι αρκετό.
 
5 . Η βάση του ανεμοθραύστη στηρίζεται πάνω στη λαστιχένια σφραγίδα του παραθύρου (τσιμούχα) ή μπαίνει μέσα στο τελάρο του παραθύρου;
Η βάση κάθεται πάνω στο τελάρο της πόρτας, εσωτερικά  της τσιμούχα, η οποία το εφαρμόζει στο παράθυρο μέσω πίεσης.
 
6. Μπορούν οι ανεμοθραύστες να δουλέψουν με ηλεκτρικά παράθυρα;
Ναι, οι ανεμοθραύστες είναι κατασκευασμένοι να λειτουργούν με ηλεκτρικά παράθυρα.
 
7 . Γίνεται οι ανεμοθραύστες να περάσουν από πλυντήριο αυτοκινήτων;
Ναι, αρκεί να τηρηθούν οι κανονικές προφυλάξεις, όπως εξάλλου για κάθε αξεσουάρ.

8. Τι χρώμα είναι;
Ανοιχτό/σκούρο γκρι για να ταιριάζει με τα φιμέ τζάμια του αυτοκινήτου σας, καθώς τα περισσότερα τζάμια αυτοκινήτων έχουν πλέον μεμβράνες προστασίας.
 

9 . Έχουν εγγύηση οι ανεμοθραύστες;
Κάποιοι ναι (π.χ.CLIMAIR)
 
10.  Έχουν οι ανεμοθραύστες έγκριση T.U.V*;
Κάποιοι ναι (π.χ. CLIMAIR)
 
Σημαντικό!
Τα αξεσουάρ τα οποία δεν έχουν τοποθετηθεί σωστά μπορεί να είναι επικίνδυνα. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν την τοποθέτηση και συμμορφώνεστε πάντα με αυτές. Αν χρειάζεστε βοήθεια, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 
*TUV: Ενώσεις Τεχνικής Επιθεώρησης που εργάζονται δια την επικύρωση ασφάλειας προϊόντων με στόχο την προστασία του καταναλωτή.

Ποια είναι η Pole Position Αγγελίδης

Η εταιρεία ιδρύθηκε από τον κ. Μιχάλη Αγγελίδη στην Χαλκίδα ως κατάστημα λιανικής για αξεσουάρ αυτοκινήτου,  ενώ από το 1995 μεταφέρθηκε στην Αθήνα, όπου πλέον δραστηριοποιείται στην χονδρική πώληση, εισάγοντας μία μεγάλη γκάμα προϊόντων για το αυτοκίνητα ως διανομείς και αποκλειστικοί αντιπρόσωπων εταιριών του εξωτερικού.

Στόχος της είναι να προσφέρει στους συνεργάτες της επώνυμα και αξιόπιστα προϊόντα που εξασφαλίζουν την ασφάλεια και την περιποίηση του αυτοκινήτου. Για το λόγο αυτό πραγματοποιεί τακτικούς ελέγχους και διατηρεί σταθερή την ποιότητα τους.

Διεύθυνση: Θαρύπου 40, Νέος Κόσμος, 11743, Αθήνα
Τηλέφωνα επικοινωνίας:  2109213094, 2109241721
https://www.angelidis.gr/index.asp