Γιατί πρέπει να βάλεις ανεμοθραύστες στο αυτοκίνητο

Γιατί πρέπει να βάλεις ανεμοθραύστες στο αυτοκίνητο

3180 Επισκέψεις στο άρθρο

Πρόκειται ίσως για το πιο υποτιμημένο αξεσουάρ αυτοκινήτου. Ο λόγος για τους ανεμοθραύστες, τους οποίος πολλοί τους έχουν δει, αλλά λίγοι ξέρουν τα οφέλη από την χρήση τους. Ο κ. Αγγελίδης από την Pole Position Αγγελίδης απαντά σε όλες τις απορίες.

PERAMAX
PLAKA PARKING

Πολλές φορές η οδήγηση με κατεβασμένα τα παράθυρα σε πολύ μεγάλες ταχύτητες ή κατά την διάρκεια μίας βροχής είναι άβολη. Ο λόγος φυσικά είναι ο θόρυβος από τον άνεμο, αλλά και οι σταγόνες της βροχής που μπαίνουν μέσα στο αυτοκίνητο. Οι ανεμοθραύστες στην ουσία υπάρχουν για να λύσουν αυτό το πρόβλημα, αφού εκτρέπουν την βροχή και τον άνεμο από το αυτοκίνητο, κάνοντας το εσωτερικό του αυτοκινήτου ένα πιο βολικό περιβάλλον. Επίσης, αποτρέπουν την δημιουργία υγρασίας στα παράθυρα, εμποδίζουν το φως του ήλιου που εισέρχεται στο αυτοκίνητο και ελαττώνουν την χρήση του κλιματισμού, μειώνοντας έτσι την κατανάλωση καυσίμου.

Για να γίνει πιο εύκολη η επιλογή σας, ο κ. Αγγελίδης από την Pole Position Αγγελίδης απαντά στις πιο συχνές ερωτήσεις

1 . Γιατί να βάλω ανεμοθραύστες στο αυτοκίνητό μου;
Οι ανεμοθραύστες βοηθούν με πολλούς τρόπους. Μπορείτε να αφήσετε το παράθυρο ανοιχτό ένα ή δύο εκατοστά έτσι ώστε να διατηρήσετε δροσερό το εσωτερικό χωρίς φόβο εισερχόμενης βροχής. Βελτιώνουν οργανικά την κυκλοφορία του αέρα στην καμπίνα και μπορείτε να έχετε καθαρό αέρα στο αυτοκίνητο συνέχεια, όχι κλιματιζόμενο. Είναι ιδανικά αν καπνίζετε για να απαλλαγείτε από τον μπαγιάτικο αέρα, και ιδανικά εάν έχετε κατοικίδια έτσι ώστε να αφήνετε επαρκή αερισμό. Βοηθούν επίσης στο να σταματήσει το θάμπωμα των παραθύρων όταν βρέχει και να μειώσει την ποσότητα της πλευρικής αντανάκλασης από τον ήλιο.

2 . Πως τοποθετούνται οι ανεμοθραύστες;
Οι ανεμοθραύστες τοποθετούνται εξωτερικά ή εσωτερικά. Κάθε ανεμοθραύστης είναι με ακρίβεια κατασκευασμένος έτσι ώστε να εφαρμόζει τέλεια σε συγκεκριμένο αυτοκίνητο, και εγκαθίσταται εύκολα και γρήγορα.
 
3. Για την τοποθέτηση, θα πρέπει να χρησιμοποιήσω κλιπ, βίδες ή κολλητική ταινία;
Ο μεγαλύτερος  αριθμός ανεμοθραυστών απαιτούν κλιπ. Οι πίσω ανεμοθραύστες εφαρμόζουν με τον ίδιο τρόπο και μερικοί έχουν μια λεπτή αυτοκόλλητη λωρίδα για να βοηθήσουν στην τοποθέτηση. Αυτή η λωρίδα δεν είναι ορατή μετά την τοποθέτηση. Η εξαίρεση είναι η εταιρία CLIMAIR η οποία κατασκευάζει ανεμοθραύστες που τοποθετούνται εσωτερικά στο τελάρο του παραθύρου σφηνωτά χωρίς κλιπ ή αυτοκόλλητη ταινία.
 

4 . Πρέπει να καθαρίσω την επάνω περιοχή του τζαμιού του παραθύρου πριν τοποθετήσω τον ανεμοθραύστη;
Ναι, καθώς και αυτό θα βοηθήσει στην τοποθέτηση.  Ένα συνηθισμένο καθαριστικό τζαμιών είναι αρκετό.
 
5 . Η βάση του ανεμοθραύστη στηρίζεται πάνω στη λαστιχένια σφραγίδα του παραθύρου (τσιμούχα) ή μπαίνει μέσα στο τελάρο του παραθύρου;
Η βάση κάθεται πάνω στο τελάρο της πόρτας, εσωτερικά  της τσιμούχα, η οποία το εφαρμόζει στο παράθυρο μέσω πίεσης.
 
6. Μπορούν οι ανεμοθραύστες να δουλέψουν με ηλεκτρικά παράθυρα;
Ναι, οι ανεμοθραύστες είναι κατασκευασμένοι να λειτουργούν με ηλεκτρικά παράθυρα.
 
7 . Γίνεται οι ανεμοθραύστες να περάσουν από πλυντήριο αυτοκινήτων;
Ναι, αρκεί να τηρηθούν οι κανονικές προφυλάξεις, όπως εξάλλου για κάθε αξεσουάρ.

8. Τι χρώμα είναι;
Ανοιχτό/σκούρο γκρι για να ταιριάζει με τα φιμέ τζάμια του αυτοκινήτου σας, καθώς τα περισσότερα τζάμια αυτοκινήτων έχουν πλέον μεμβράνες προστασίας.
 

9 . Έχουν εγγύηση οι ανεμοθραύστες;
Κάποιοι ναι (π.χ.CLIMAIR)
 
10.  Έχουν οι ανεμοθραύστες έγκριση T.U.V*;
Κάποιοι ναι (π.χ. CLIMAIR)
 
Σημαντικό!
Τα αξεσουάρ τα οποία δεν έχουν τοποθετηθεί σωστά μπορεί να είναι επικίνδυνα. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν την τοποθέτηση και συμμορφώνεστε πάντα με αυτές. Αν χρειάζεστε βοήθεια, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 
*TUV: Ενώσεις Τεχνικής Επιθεώρησης που εργάζονται δια την επικύρωση ασφάλειας προϊόντων με στόχο την προστασία του καταναλωτή.

Συνέχεια του άρθρου >>>

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ

  • ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΣΙΑ

    ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΣΙΑ

    Μεγάλη γκάμα προϊόντων για το εσωτερικό και το εξωτερικό του αυτοκινήτου. Αεροτομές, προβολείς, μπαγκαζιέρες και ό,τι άλλο χρειαστείτε σε χαμηλές τιμές.

     2109241721 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΝΙΦΟΥΔΗΣ

    ΝΙΦΟΥΔΗΣ

    Η ιστορία της εταιρείας Νιφούδης Αuto Μoto Αccessories, ξεκινά το 1970 στην οδό Καλλιρρόης 67 στο Νέο Κόσμο, με τη δημιουργία του πρώτου καταστήματος κατασκευής, και τοποθέτησης σχαρών αυτοκινήτου στην Ελλάδα. Τα 50 χρόνια του ονόματος Νιφούδη στον χώρο, είναι η καλύτερη εγγύηση για τα προϊόντα και την εξυπηρέτησή τους.
     210-9224792 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΠΕΛΕΚΟΣ ΝΙΚΟΣ& ΣΙΑ Ο.Ε.

    ΠΕΛΕΚΟΣ ΝΙΚΟΣ& ΣΙΑ Ο.Ε.

    Στο κατάστημα του κ. Πελεκού θα βρείτε όλα ψάχνεται για το αυτοκίνητο. Αναλώσιμα - Αξεσουάρ - Εργαλεία - Ανταλλακτικά, όλα ποιοτικά και σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές.
     2286083314 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • PERAMAX

    PERAMAX

    Η ΠΕΡΑΜΑΞ Α.Ε διαθέτει παιδικά καθίσματα της Britax-Romer, τα οποία έχουν τεχνολογία ISOFIX και μία πλήρη συλλογή από προϊόντα τα οποία μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες κάθε οικογένειας, ανεξαρτήτως τύπου αυτοκινήτου.
      210 2474638 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • PAN-CAR

    PAN-CAR

    H εταιρεία PAN-CAR βρίσκεται στο χώρο του αυτοκινήτου από το 1973. Ύστερα από 40 και πλέον χρόνια επιτυχημένης πορείας, σε έναν πολύ όμορφα διαμορφωμένα ιδιόκτητο χώρο, με άρτια εκπαιδευμένο  προσωπικό, η PANCAR συνεχίζει να αναπτύσσεται.

     2102914326 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • V - KOOL ATHENS

    V - KOOL ATHENS

    Θα τις βρείτε στην V - KOOL ATHENS! Οι μεμβράνες της έχουν τοποθετηθεί σε περισσότερα από 20 εκατ. αυτοκίνητα παγκοσμίως και την εμπιστεύονται κορυφαίοι κατασκευαστές αυτοκινήτων όπως οι Mercedes Benz, BMW, Audi, Volvo, Volkswagen, Opel, Renault και Citroen.
     2109637730 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΑΦΟΙ ΠΙΣΙΜΙΣΗ

    ΑΦΟΙ ΠΙΣΙΜΙΣΗ

    Η PSM δραστηριοποιείται στα ηλεκτρικά αυτοκινήτων. Διαθέτει μπαταρίες όλων των τύπων με 2 χρόνια εγγύηση και δωρεάν τοποθέτηση, συναγερμούς και Ράδιο-cd αυτοκινήτων. Όλα είναι κατασκευασμένα από κορυφαίες εταιρίες και θα τα βρείτε σε χαμηλές τιμές.
     2108830861 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • Ζαμπάτης

    Ζαμπάτης

    Η εταιρεία Ζαμπάτης διαθέτει υψηλής ποιότητας προϊόντα όπως κρύσταλλα παρμπρίζ και αντηλιακές μεμβράνες για όλα τα μοντέλα αυτοκινήτων, στις ανταγωνιστικότερες τιμές. Οι εγγυημένες τοποθετήσεις των προϊόντων μας προσφέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ακόμα και για τις υψηλότερες απαιτήσεις.
     2108321238 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ