Οι πιο συχνές βλάβες της τουρμπίνας

Οι πιο συχνές βλάβες της τουρμπίνας

13118 Επισκέψεις στο άρθρο

Νομίζεις ότι η τουρμπίνα του αυτοκινήτου σου έχει πρόβλημα; Η Raceroms περιγράφει ποιες είναι οι πιο συχνές βλάβες και πως θα της αντιληφθείς.

mousakian 102021
PLAKA PARKING

Οι τουρμπίνες ή στροβιλοσυμπιεστές, είναι συσκευές υπερτροφοδότησης αέρα, οι οποίες τοποθετήθηκαν στους κινητήρες για να αυξήσουν την απόδοσή τους. Η τουρμπίνα παίρνει κίνηση από τα καυσαέρια του κινητήρα, αυξάνοντας έτσι την μάζα αέρα στο χώρο καύσης, επιταχύνοντας τους χρόνους λειτουργίας του κινητήρα.

Κοινοποίησέ το »


Έτσι μια τουρμπίνα (ανάλογα τον τύπο της βέβαια) περιστρέφεται σε μεγάλο αριθμό στροφών που μπορεί να φτάσουν τις 250.000 σ.α.λ.!

Οι τουρμπίνες αποτελούνται από τα δύο σαλιγκάρια (εισαγωγής και εξαγωγής), το κεντρικό σώμα (Cartridge) που περιλαμβάνει τον άξονα την φτερωτή και τα εξαρτήματα μονταρίσματος και φυσικά την βαλβίδα ρύθμισης πίεσης (αν περιλαμβάνεται στον συγκεκριμένο τύπο τουρμπίνας).

Μια τουρμπίνα καταφέρνει να συμπιέζει τον αέρα χρησιμοποιώντας μια φτερωτή συμπίεσης αέρα, η οποία παίρνει κίνηση από την ροή καυσαερίων που περιστρέφει μια δεύτερη φτερωτή, που είναι συνδεδεμένη με τον συμπιεστή μέσω ενός σταθερού άξονα.

Ακούγεται απλό, και θεωρητικά είναι. Το να κάνεις όμως ένα τούρμπο να λειτουργεί αποτελεσματικά, πρέπει να ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά του κινητήρα και με την χρήση που γίνεται. 

Ποια είναι τα συμπτώματα της βλάβης

-Το αυτοκίνητό σου δεν επιταχύνει όπως πριν
-Το αυτοκίνητό σου καίει λάδια
-Ακούς ένα δυνατό σφύριγμα
-Η εξάτμισή σου βγάζει πολύ καπνό
-Έχει ανάψει το check engine στο ταμπλό Συνέχεια του άρθρου >>>

Κοινοποίησέ το »

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - TUNING - ΒΕΛΤΙΩΣΗ