Όταν ο καταλύτης «φωνάζει» πρόβλημα

Όταν ο καταλύτης «φωνάζει» πρόβλημα

24446 Επισκέψεις στο άρθρο

Παίζει σημαντικό ρόλο στην λειτουργία του αυτοκινήτου. Όπως όλα τα μηχανικά μέρη έτσι και αυτό κάποια στιγμή χαλάει. Δες πως θα καταλάβεις ότι έχει πρόβλημα.

AUTOPLUS ACCESSORIES A.E.E.E.E.
ΕΛΑΣΥΝ Α.Ε.Ε Εμπορική & Τεχνική Εταιρία

Ο καταλύτης είναι ένα εξάρτημα τοποθετημένο πάνω στο σύστημα εξαγωγής καυσαερίων (εξάτμιση), συνήθως αμέσως μετά την πολλαπλή εξαγωγής η του turbo. Κάποια οχήματα έχουν 2 η 4 καταλύτες, ανάλογα τον κυβισμό, τον τύπο της μηχανής και άλλους διαφόρους παράγοντες <<δουλεία>> του καταλύτη είναι μια και μοναδική και πολύ σημαντική.Μετατρέπει τις καρκινογόνες ουσίες σε αβλαβή αέρια μέσω της κατάλυσης.

Κοινοποίησέ το »


Φανταστείτε ένα κεραμικό τούβλο εμπλουτισμένο με ακριβά πολύτιμα μέταλλα (ρόδιο, παλλάδιο, πλατίνα) τα όποια με την θερμοκρασία επιτρέπουν να γίνει η χημική ένωση και κατά συνέπεια η κατάλυση. Άρα λοιπόν αυτοκίνητο χωρίς η με χαλασμένο καταλύτη συνεπάγεται απελευθέρωση βλαβερών (καρκινογόνων) αέριων στην ατμόσφαιρα και στην καμπίνα του οχήματος. Να αναφέρουμε ότι απαγορεύεται η κατάργηση του καταλύτη για τους παραπάνω λογούς και σε περίπτωση ελέγχου της τροχαίας τα πρόστιμα είναι τσουχτερά πιο σημαντικό φυσικά είναι η υγεία μας και ειδικά η υγεία του οδηγού και των συνεπιβατών.

  Συνέχεια του άρθρου >>>

Κοινοποίησέ το »

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ